Kimi Raikkonen, bu yıl şimdiye kadar gercekleştirilen hicbir yarışta Alfa Romeo C38'in potansiyelini ortaya koyamadıklarını soyledi. Bu yıl Alfa Romeo'ya gecen Kimi Raikkonen Avustralya ve Bahreyn'deki sıralama turlarında ilk ona kalmayı başarırken, şimdiye kadarki dort yarışın tamamından puanla ayrıldı. Avustralya'da sekizinci olan Fin pilot, Bahreyn'de yedinci, Cin'de dokuzuncu ve Azerbaycan'da pit yolundan başladığı yarışta onuncu oldu. Alfa Romeo, Raikkonen'in topladığı 13 puanla şampiyonayı altıncı sırada gotururken, Raikkonen toplayabilecekleri daha fazla puan olduğunu ancak henuz aracın potansiyelini ortaya koyamadıklarını soyledi. "Azerbaycan'da en azından birkac puan almayı başardık. Ama şimdiye kadarki hafta sonlarına bakarsak bunların hicbirisinde aractan maksimumu cıkardığımızı duşunmuyorum." "Yani bu acıdan biraz hayal kırıklığı yaşıyoruz ama aynı zamanda iyi bir şeyler yapmaya devam ediyoruz." "Cok genc bir insan grubu var. Bu yuzden pek cok yerde daha iyi bir iş yapmamız gerekiyor. Durumun daha iyi olacağından eminim." Raikkonen, pitten başlamasaydı daha iyi bir yarış cıkarabileceğini soyledi. "Yani evet, pit yolundan başlamayı planlamamıştık. Ne olduğuna dair bilgim yok. Son yarışta bir problem yaşadım ve on kanadın bir kısmı kırıldı. Downforce'u kaybettik. Muhtemelen bunun gibi bir şeydi." "Maalesef konuyu son yarıştan sonra gorebildik ve yeni parca uretemedik. Aynı kanadı tamir ettik. Bu sizi daha hızlı yapan bir şey değil ama durum bu." "Bir puan aldık ki, bu iyi bir şey. Yarış boyunca yeterli yol tutuş hic yoktu. Lastikleri calıştırabildiğimizi ve iyi bir yol tutuş aldığımızı sanmıyorum. Yine de elimizden gelenin en iyisini yaptık ve bir sonraki yarışın bizim icin daha kolay gecmesini umuyorum." GUNLUK GAZETELER