Fernando Alonso, hangi seriye giderse gitsin kendisinden beklentinin cok yuksek olduğunu soyledi. Fernando Alonso, 2018'in sonunda Formula 1'den ayrılırken, gecen yıl yarışmaya başladığı WEC'te şimdiye kadar onemli zaferler aldı. Bu yıl Daytona 24 Saat'i de kazanan Alonso, bu ay Indy 500 zaferi icin mucadele edecek. Alonso, gelecek planlarıyla ilgili şoyle konuştu: "Dakar Rallisi'ne katılma seceneğini değerlendiriyor muyum? Evet, boyle bir seceneğim var. Belki bir gun WRC aracını da test ederim. Belki bir gun NASCAR aracının direksiyonuna gecerim veya MotoGP'yi test ederim. Belki bir gun ralli aracını test ederim, bu harika. Ama WRC'ye katılma hayalim yok." "Bir yıl once hic WEC deneyimim yoktu ve bir yıl icinde hayatımda pek cok şey şey yaşandı. Spa'da, Le Mans'ta, Sebring'de ve Daytona'da zafere ulaştım. Bu bir yıl, benim beklentilerimi aştı. Bir pilot olarak gelişim kaydettim. Daha iyi bir pilot haline geldim , trafikle baş etmeyi oğrendim, uzun yarışlara, maratonlara dayandım." "Şimdi Indy 500'e katılacağım ki bu kazanması zor bir yarış. Sıfırdan başlıyoruz, Andretti tarafından desteklenmiyoruz. Her şeyi kendi başımıza yapmalıyız. Şanslı olmalıyız ama en iyi şekilde hazırlanmalı ve doğru stratejiye sahip olmalıyız. Takıma guveniyorum ve hazırlık calışmalarından memnundum. Indianapolis 500'u kazanırsam Triple Crown'ı da kazanacağım. Ayrıca WEC şampiyonluğunu ve Le Mans zaferini istiyorum. Bu 1.5 aylık surec icin temel uc hedefim bu." "Farklı serilerde yarışacağım ama bunu zevk icin yapmayacağım. Bu bir mucadele ve bunu kazanmak istiyorum. Belki de dışarıdan gorunduğu kadar eğlenceli değil ama benden cok fazla şey bekliyorlar ve cok yuksek sonuclar istiyorlar. Daytona'ya gidersem yedinci olamam. WEC'e gelip ikinci, ucuncu ve beşinci olamam. Hicbir yerde onuncu olmayı goze alamam. Pole pozisyonu almalı, kazanmalı ve en hızlı olmalıyım. Bu cok zor bir şey. Belki de en zoru bu, insanlar dışarıdan bunu gormuyorlar. Gecen yıl takım arkadaşımı Formula 1'de 21-0 yendim. WEC'te Sebring'de pole pozisyonunu aldım, Le Mans'da hızlıydım." GUNLUK GAZETELER