Turk motosikletci Kenan Sofuoğlu, 2010 sezonu icin de Honda takımıyla anlaşma sağladı. Milli motosikletci Kenan Sofuoğlu yaptığı acıklamada, yeni sezona yonelik planlamalar yaptığını soyledi. Dunya Supersport Şampiyonası'nda şu an ilk sırada bulunan Yamaha takımının transfer teklifinde bulunduğunu dile getiren Sofuoğlu, ''Yamaha 2010 sezonu icin beni istedi. Ben de Nurburgring Pisti'ndeki yarışma sonrası Honda takımıyla goruştum. Zaten Honda ile sozleşmem vardı. Ancak iki taraflı opsiyonlarımız bulunuyor. Honda da beni bırakmak istemedi. Bu nedenle yeniden Honda ile anlaşma sağladım. 2010 yılında da Honda takımında yarışacağım. Zaten motorda da pozisyonlar oluştu. Şu an guzel bir performans var'' dedi. -ALMANYA YARIŞI- Almanya'nın Nurburgring Pisti'nde hafta sonu koşulan sezonun 11. ayağında kotu bir yarış cıkardığını belirten Sofuoğlu, motosikletin duştuğunu, ayaklığın da kırıldığını anlattı. Motor bolumundeki iyileştirmenin hissedildiğini ve daha once yaşanan sorunların ise bu kez tekrarlamadığını belirten Sofuoğlu, şoyle konuştu: ''Yarış benim icin iyi gecmedi. Bu sporda doğal olarak duşme olabiliyor. Bunlar olağan şeyler. Ancak, ayaklık kırıldı. Bir sure boyle kullandım ve tamamen kopunca yarışı bırakmak zorunda kaldım. Sezon icinde sorun yaşadığım motor bolumunde ise iyileştirme calışmaları yapıldı. Bu beni mutlu ediyor. Yarış sırasında motorda sorun yaşamadım. İstediğim performansı veriyor. Ama ne yazık ki bu yarışmayı tamamlayamadığım icin puan da alamadım. Bu benim icin bir kayıp oldu.'' Sezonun bitimine 3 yarış kaldığına dikkati ceken Sofuoğlu, ''Yarışmayı tamamlayamadığım icin puansız kapattım ve 128 puanla genel klasmanda 4. sıraya geriledim. Şu an 3. sıradaki sporcuyla aramızda 8 puanlık bir fark var. 25 puan alınabilen bir yarışmada bu farkı kapatabilirim. Motordaki iyileşmeyi de dikkate aldığımda sezonu 3. sırada tamamlayabilirim'' diye konuştu. Kaynak : Ajansspor __________________