Jackie Stewart, onde gelen bir Formula 1 şahsı tarafından kendisine bu sene yapılacak olan FIA Başkanlık seciminde adaylığını gozden gecirip geciremeyeceğini sorduğunu acıkladı. Uc dunya şampiyonluğu bulunan Stewart, surekli olarak Mosley2i eleştiren bir tutum icinde. Stewart, spor icindeki kişiler tarafından yonetim kurulu başkanlığına gecmesi yonunde baskılar geldiğini soyledi. Bu yonde baskı yapanlardan birinin Bernie Ecclestone olduğu one surulmesine rağmen Stewart, herhangi bir isim vermekten kacındı ama bu yarışa katılma niyetinde olmadığına acıklık getirdi. Stewart: "Herşeyden once ben 70 yaşındayım. Cok daha genc birinin getirilmesi gerektiğini duşunuyorum" "Bana gore (bu iş icin) kimse Formula 1 kokpitinden, garajından veya pit yolundan olmamalı ama değişiklik icin buyuk bir isteğin olduğunu duşunuyorum" "Jean gelirse FIA'nın cok değişeceğini sanmıyorum, cunku rejim aynı kalacak. Ari'nin kazanma şansı hakkında endişeliyim ama bana gore onun kazanması spor icin doğru olacak" "100 milyon dolar ceza ile ne olduğunu gorduğunuzde, Ron Dennis'e yapılanları gorduğunuzde, Flavio Briatore ile yapılanları gorduğunuzde, sporun caresiz bir şekilde değişikliğe ihtiyacı olduğunu duşunuyorum." "Butun bu olaylarda olanlara bakarsanız, Ron Dennis'in ayrılışı ve belki de Briatore de ayrılacak, butun bu şeyler sızdı ve kamuoyuna acıldı... Hepsi talihsizlik ve yonetimin kotu işbirliği" "Değişim, hayatımın 5-10 senesini alacak ve bu benim icin cok uzun. Sporun şu anki idare şeklinde carpıcı değişikliklerin olması gerektiğini duşunuyorum. Cunku bana gore padok, tehdit ve korku ve hatta medya ile yonetiliyor. Bu yanlış" Kendisine kimin aday olmasını istediği sorulduğunda Stewart: "Bunu size soyleyemem ama oldukca onemli biri" TRF1.NET
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Stewart'a FIA Başkanlığı Teklif Edildi [Spor Timi]