Nick Heidfeld Singapur Grand Prix'sinde yarış dışı kalmasına neden olan Adrian Sutil'in hareketini 'tamamen aptalca' olarak nitelendirdi. Jaime Alguersuari'yi gecmeye calışırken spin atan ve piste donmeye calışırken kontrolsuz haraketiyle Nick Heidfeld'e carpan Adrian Sutil'in bu teması BMW Sauber pilotunu yarış dışı bırakmıştı. Heidfeld yarışın ardından, "Televizyonlardan oldukca acık gorunmuştur. Ben bunun hÂl Sutil'in aptallığı olduğunu duşunuyorum. Devam etmeye calıştı ve piste bakmadan daldı. Aracımın onu onu gecmişti ve o bana doğru gaza bastı. Onun kesinlikle duracağını duşunmuştum. Boşluk vardı, hareket ettiğini gorunce sola kactım. Nereye gittiğine dikkat etmeliydi" diye konuştu. Bu kaza sonrasında BMW'nin yapması gereken bir haraket olup olmadığı sorulduğunda Heidfeld; "Belki de ona bir beyin bulmaya calışmalıyız!' diyerek sert bir cevap verdi. Sutil ise Heidfeld'den ozur diledi ve şoyle konuştu: "Startın ardından Jaime'nin arkasında kaldım ve gecme şansı bulamadım. Birkac fırsat oldu ama yeterli değildi. Farkı gordum ve yeniden denedim. Kapıyı kapattı, birbirimize temas ettik ve spin attım. Ardından Nick geldi viraja ve on kanadıma carptı. Onun icin uzgunum. Motoru stop ettirmemeye calışıyordum. Aracların geldiğini gormedim cunku sağda onumde bariyerler vardı.Araclar virajdan ucarak geciyorlardı." Bu kaza ile Heidfeld Indianapolis 2007'den bu yana 41 yarıştır klasmana giren Heidfeld serisine son vermiş oldu. Heidfeld bu konuda da , "Tabii ki hayal kırıklığı. Umarım bu rekor bir sure bende kalır. Ama yine de yarışıtan bu şekilde ayrılmak hayal kırıklığı" diyor. TRF1.NET