Sebastian Vettel Singapur Grand Prix'sinde podyum sonucuna ve belki de zafere mÂl olan pitten geciş cezasının ardından yarıştan istediğini alamadan ayrıldı. Pit stoopu sırasında pitte hız limitini aştığı icin pitten gecme cezası alan genc pilot yarışı dorduncu sırada tamamlayabildi. Bu ceza gelene kadar Vettel zafer icin mucadele ediyordu. Alman pilot yarışın ardından, takımın bu olayı incelemesi gerektiğini ve neden boyle bir duruma duştuklerinden emin olmadığını soyledi. "Sonuc olarak yapabileceğimizin en iyisi dorduncu olmaktı. Tabii ki bugun en azından podyumda olma şansım vardı. Ozellikle ikinci bolumde oldukca hızlıydım ve Lewis uzerinde bası uygulayabiliyordum. Erken pite gireceğimi biliyordum ve onu pitte gecme şansım yoktu. Bu yuzden acele etmedim ve pit alanında hız limitini aştığım icin ceza aldığımı duyduğumda şaşkındım. Benim acımdan, soylediğim gibi acele etmiyordum ve boyle bir şeyin olmasını acıklayamıyorum. Belki elektronik bir sorun vardır bunu kontrol etmeliyiz. Ama olayın oncesinde ve sonrasında calışıyordu. Bu yuzden bir şey soylemek zor." "Tabii ki hayal kırıklığı oldu cunku arac hızlıydı. Startta biraz şanssızdım ardından trafiğe takıldım. Ardından gelen ceza ile de yapabileceğimizn en iyisini yaptık." Kırılan ayna ve kerblere carptıktan sonra hasar goren difuzorle yarışın buyuk bolumunu hasarlı bir aracla tamamlayan Vettel zor bir yarış gecirdiğini kabul etti. Hasarın ardından aracının eskisi gibi olmadığını da belirtti. Re dBull pilotu bu yarışın ardından Button'ın 25 puan gerisinde yer alıyor ancak kalan yarışlara kazanma yaklaşımıyla cıkacağını belirtiyor. "Bu yarışta yaptığımızın aynısını yapacağız. Kazanmak icin elimizden geleni yapacağız. Butugn cok yakındık ve şansımız vardı. Ama KERS'li Lewis'i gecmek zor olurdu. Gerideyken gercekten eğlenceli olmuyor. Yarış kazanmak icin zorlamaya devam edeceğiz." TRF1.NET