Kimi Raikkonen, Singapur'daki oldukca duşuk performansın ardından Ferrari'nin Suzuka'da daha iyi olmasını beklemediğini soyledi. Yarışa 12. sıradan başlayan Raikkonen, Singapur'da ancak 10. olabildi ve tum hafta sonu boyunca F60'ın yol tutuşu eksikliğinden şikayet etti. Raikkonen "Daha iyisini yapamazdım. Arac her yerde kayıyordu ve yol tutuşu yoktu. son bolumde yumuşak lastikler ile durum biraz iyileşti ancak artık cok gecti." "Nakajima'ya yaklaştım ve bir kac kez riskli de olsa geciş denedim ancak burada ondeki surucu hata yapmadığı surece geciş yapmak cok zor." "Gelecek hafta Suzuka'da durumun cok farklı olmasını beklemiyorum: orası arac icin aerodinamik acıdan oldukca gereksinimli bir pist ve bizim bu konuda eksiğimiz var. Ancak tum bunlara rağmen ben elimden gelenin en iyisini yapacağım." dedi. Giancarlo Fisichella "Hem fiziksel hem de psikolojik olarak zor bir yarıştı. Performansımız Ferrari'nin standartlarına gore zayıftı ve bunu kabullenmeliyiz. Aracı yolda tutmakta zorlanıyordum cunku yol tutuşu yoktu. Sonunda yumuşak lastikler ile durum biraz gelişti ve bazı iyi turlar atabildim." "Trafikten kurtulmak icin ilk pit stopu biraz one aldık ancak ardından guvenlik aracı girdi ve beklediğimiz sonucu alamadık. KERS burada Monza'ya gore daha az etkiliydi: startta bir arac gectim ve ardından pozisyonumu korumak icin kullandım." "Şimdi gercek bir pist olan Suzuka'ya gideceğiz: bu sene pistlere gore aracların performansı farklılık gosterdiği icin tahmin yurutmek zor." dedi. TRF1.NET