Yamaha surucusu Valentino Rossi, Jerez’de 16. sırada bitirebildiği cuma gununde Yamaha’nın “başının dertte” olduğunu soyledi. Rossi, cuma gunu yapılan antrenmanlarda sırasıyla 18. ve 14. olmuş ve lider Danilo Petrucci’nin neredeyse 0.8 saniye gerisinde kalmıştı. Jerez, son yıllarda Yamaha icin zorlu bir pist oldu, ancak Rossi yenilenmiş asfalt ve 2019 versiyon M1 motosikleti ile daha iyi olabilecekleri konusunda umutlu olduğunu soyledi. Ancak Rossi “hızlı olmadığını”, guclu bir temposu olmadığını ve yaşadığı sorunların motosikletteki zayıf hissiyattan dolayı gercekleştiğini soyledi. Rossi, “Zorlu bir gundu. Jerez’de biraz zorlandığımızı biliyoruz, cunku gecen senelerde cok hızlı değildik.” “Gecen seneden daha hızlı olmayı umduk, cunku 2019’daki modifiye edilmiş motosiklet ilk uc yarışta bize yardımcı oldu.” “Ayrıca yeni asfalt da var, bu yuzden daha rekabetci olmayı umduk ancak zorlu bir gundu.” “Oğleden sonra bazı farklı şeyler denedik ancak hızlı değildim. Ayrıca tempom da harika değildi. Zaman tablosunda geride kaldım, başımız biraz dertte.” “Guclu değiliz. M1, lastikler ve pist arasındaki ilişki harika değil gibi gozukuyor.” “Belirli bir sorun yaşamıyorum, bu genel bir şey. Motosikletin dengesini geliştirmeye calışıyoruz, ancak genel olarak sorun yaşıyorum. Ayrıca, orneğin viraj girişlerinde harika değilim.” “Tek sorun hızlanma da değil. Bazı şeyleri geliştirmeye calışıyoruz ancak ne yazık ki işe yaramıyor.” “Guclu olabilirsek olumlu bir şey olur, ancak zorlanırsak bu hafta sonu icin olumsuz olur.” “Belki burada zorlandıktan sonra Le Mans’da iyi oluruz. Her şey burada bitmiyor.” “Şampiyonluk icin savaşmaya devam etmek icin her halukarda puanlar almalıyız.” şeklinde konuştu. Rossi’nin takım arkadaşı Maverick Vinales ise cuma gununu beşinci sırada tamamladı, ancak aynı şekilde motosikletten memnun değildi. Vinales, “Sorun iki senedir aynı, her yarışta aynı. Erken ve dikkatli bir şekilde frenlemem gerekiyor.” “Motor freni olması gerektiği gibi davranmıyor. Jerez bizim icin en kotu pistlerden biri.” “Elektroniklerde cok sorun yaşıyoruz. Calışmaya devam etmeli ve calışması icin bir cozum bulmalıyız. Motosikleti kendi tarzımla surebilmem icin bu cok onemli.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Rossi, Jerez’de Cuma Gunu Yaşadığı Sorunları Acıkladı