Red Bull surucusu Pierre Gasly, yarış dışı kalmasına rağmen gelişen hızıyla beraber RB15 ile Baku’de ileriye doğru bir adım attığını soyledi. Fransız surucu, bu sezon Daniel Ricciardo’nun yerine Toro Rosso’dan Red Bull’a geciş yapmış, ancak sezonun ilk yarışlarında aracından istediği performansı cıkaramamıştı. Ancak, ceza alıp yarışa pit yolundan başlamasına ve yarış dışı kalmasına rağmen Azerbaycan Grand Prix’sinde daha iyi gozukmuştu. Sıralama turlarının ilk seansında en iyi zamanı kaydeden, ancak yakıt akışı ihlali nedeniyle sıralama turlarından diskalifiye edilen Gasly, yarışta iyi bir yukseliş gercekleştirip altıncılığa cıkmış ancak aks sorunuyla yarış dışı kalmıştı. Gasly, “Bircok şey yaşadık, bizim lehimize şeyler olmadı. Ancak hafta sonundaki olumlu şeylere bakıyoruz. Aracta oldukca iyi hissettim ve istediğim şekilde daha fazla surebildim ve sıralama turlarını daha iyi hissedebildim, ilk seansta da iyi bir performans gosterdim.” “Yarışa pit yolundan başlayacağımızdan oturu, onlere yukselmenin zorlu olabileceğini biliyorduk, ancak geri donup puan alabilecek kadar hızlı bir aracımız vardı ve cok daha iyi hissettim.” “HÂl yapacak işler var ancak ilk uc yarışa gore daha iyi hale geldiğini hissedebiliyorum. İstediğim şekilde daha fazla surebiliyorum, adapte oluyorum ve doğru yone ilerliyoruz.” “Bu kazanımların sebebi, takımın bana sağladıkları, benim yaptıklarım, adapte olmam ve potansiyelimizi en ust duzeye cıkarmak icin suruş tarzımı biraz değiştirmemin bir kombinasyonu.” “Yavaş yavaş butun paketi geliştiriyoruz.” şeklinde konuştu. Takım patronu Christian Horner, tartıyı kacırarak ceza almasına rağmen Gasly’nin Azerbaycan’da iyi bir hafta sonu gecirdiğini soyledi. Horner, “Sonu iyi bitmese bile kendi hafta sonuyla mutlu oldu.” “İlk sıralama seansında hızlıydı, iyi bir yarış cıkardı ve pit yolundan başlayıp guclu suruşuyle kolay bir şekilde altıncı olacaktı. Hızından daha etkileyici olan şey, Charles Leclerc ile karşılaştırıldığında aynı stratejide ilk stintin sonunda daha hızlıydı. Bu yuzden Pierre icin bircok olumlu şey vardı.” “Cin’de sahip olduğu kendine olan guvenini Azerbaycan’a taşıdığını duşunuyorum ve sonucu alamasa bile cok daha guclu bir hafta sonu gecirdiğini biliyor.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly Artık Red Bull Aracında "Cok Daha İyi" Hissediyor