Charles Leclerc, Ferrari'nin şimdiye kadar temelde ayar problemi yaşadığını soyledi. Ferrari, Avustralya'da oldukca kotu bir performans sergilirken Bahreyn'de motor sorunu yaşayana kadar galibiyetin en buyuk favorisiydi. Bununla birlikte Cin'de Mercedes daha hızlıydı ve Azerbaycan'da da yine Mercedes kazandı. Bu dort yarıştaki dort Mercedes dublesi sonrası gozler Ferrari'ye cevrilirken, bu yıl takıma katılan Charles Leclerc temel sorunun ayarlarla ilgili olduğunu işaret etti. "Ferrari'de oğrenilmesi gereken buyuk miktarda bilgi var ve buna alışmam gerekiyor. Ama bunun uzerinde artık cok fazla zaman harcamam gerekmiyor. Ayrıca herkesle tanışmak ve kimin hangi pozisyonda calıştığını anlamak zaman alıyor. Burada her zaman meraklı gozlerden gizlenen analitik bir calışma var. Bunun buyukluğu ve derinliği gercekten inanılmaz." "Ferrari'de hangi alan olursa olsun insanlar tum soruları cozmeye calışıyorlar. Takım onceliklerim konusunda karar vermeme yardım ediyor ama yavaş yavaş tecrube kazanıyorum ve bunu kendim yapacağım." "Hızlı olmak icin oncelikle surucu olarak yeteneğe ihtiyacınız var. Ama hızınız sahip olduğunuz deneyim ve calışma yeteneğinize bağlıdır. Deneyim sayesinde daha hızlı olmak icin ne yapmamız gerektiğini anlarsınız. Şu an boyle bir tecrube kazanma surecindeyim." "Aracı daha hızlı yapmamızı sağlayacak farklı yaklaşımları ve yonetimleri kullanmayı oğreniyorum." "Avustralya'da nasıl bir problem yaşadığımızı bulduk; dengeyi etkileyen ayarları secerken hata yapmıştık. Bahreyn'de ayarlar cok iyiydi ama Cin'de durum daha az iyiydi. Sonuc olarak eskisi kadar olmasa da yine Mercedes'e gecildik. Baku'de denge acısından her şey iyiydi fakat sıralama turlarında durum yarıştan daha iyiydi." "Bana gore doğru yondeyiz." "Hangi pist olursa olsun iyi sonuclar icin savaşabileceğimize eminim. Ama bunun icin arac ayarlarında doğru yaklaşımı bulmalıyız." "Sebastian'la ayarlarda farklı tercihlerimiz var. Ancak SF90'a guncelleme getirme surecine ozel zorluklara yol acmıyor. Aracın zorluklarını ikimiz de eşit derecede hissediyoruz." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: Ferrari'nin Sadece Doğru Ayarlara İhtiyacı Var