Carlos Sainz, gecen sene Renault’da McLaren’a karşı savaşırken, takım hakkında kafa karışıklığı yaratan “birkac ilginc şey” oğrendiğini soyledi. Gectiğimiz sezonu takımlar şampiyonasında dorduncu sırada tamamlayan Renault’daki koltuğunu kaybeden Sainz, McLaren’a katılmıştı. McLaren’ın performansı 2018’e gore buyuk gelişim gosterirken, takımın caylak surucusu Lando Norris 2019’un başlarındaki sonucların bir surpriz olduğunu soylemişti. Azerbaycan GP oncesinde Norris, takımın yarış temposunun beklediğinden daha iyi olduğunu soylemişti. Bu atılım hakkında konuşan Sainz, “Gecen sene ben Renault’dayken, McLaren’ın sıralama turlarında yarım saniye geride kaldıktan sonra yarışta bizimle aynı tempoyu tutturması ve başımızı ağrıtması biraz kafamı karıştırıyordu.” “Bu sene McLaren olarak sıralama turlarında geliştik ve hÂl guclu bir yarış tempomuz var. Bunun iyi olmasını zaten bekliyordum ve şimdi gecen sene neden aracın yarışta daha iyi olduğunu anlıyorum.” “Test ettim, nasıl hissettirdiğini biliyorum ve neler olduğunu az cok biliyorum. Bazı ilginc şeyler oğrendim.” dedi. McLaren şimdiden, gecen senenin son 13 yarışında topladığı kadar puan toplamış durumda. GUNLUK GAZETELER