MotoGP’nin etkileyici caylağı Fabio Quartararo, ikinci sıradayken mekanik arızayla yarış dışı kalmasına rağmen İspanya Grand Prix’sinden olumsuz duşuncelerle ayrılmadığını soyledi. Quartararo, cumartesi gunku sıralama turlarında en hızlı tur zamanını atmış ve MotoGP tarihinin en genc pole pozisyonu elde eden isim olma unvanını almıştı ve yarışta da podyum mucadelesi icerisindeydi. Yarışın ilk bolumlerini Marc Marquez ve takım arkadaşı Franco Morbidelli ile on grupta geciren genc surucu vites kutusu sorunuyla yavaşlamış ve pite donerek yarışı bırakmak zorunda kalmıştı. 20 yaşındaki surucu, yarış sonucuyla hayal kırıklığına uğradığını, ancak Jerez’de elde ettiği tecrubeyle cok mutsuz olamayacağını soyledi. “Gercekten hayal kırıklığına uğradım, cunku gercekten iyi bir pozisyonda olabilirdik.” “Sahip olduğumuz hıza ve gecirdiğimiz hafta sonuna baktığımızda, sadece mutlu olabilirim.” “Podyum alamadık, ilk beşe giremedik ancak edindiğimiz tecrube cok fazla.” Quartararo, Marquez gibi bir surucuye yakın şekilde suruş yapmasının, yarışta kendisini hızlandırdığını ve normalde olduğundan daha tecrubeliymiş gibi hissettiğini soyledi. “Bu kadar guclu olmayı beklemiyordum, ayrıca pole pozisyonunu kazanmayı da beklemiyordum.” “Yarıştaki tempom inanılmazdı, cunku bir şeyler bulmuştum. Bu isimlerle birlikte suruş yapmak beni hızlandırdı ve Marquez gibi bir referansım vardı.” “Tempom hızlıydı ancak bu cocuklarla ilk turlarda suruş yaparken bircok şey oğrendim. Motosiklet uzerinde sanki daha cok tecrubem varmış gibi hissettim ve sadece dorduncu yarışımdaydım.” “Cokca tecrube ediniyorum. Ne yazık ki yarışı bitiremedik ancak butun olumlu şeyleri cıkartıp almalı ve butun olumsuz şeyleri burada bırakmalıyız.” Sorun yaşamasaydı ilk ucte kalıp kalamayacağı sorulduğunda Quartararo, “Evet demek istemiyorum, ancak kalabileceğimi duşunuyorum, podyum icin savaşabilirdik.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Quartararo: Jerez Hafta Sonundan “Sadece Mutlu Olarak” Ayrılabilirim