F2 surucusu Tatiana Calderon ve Charles Leclerc'in kucuk kardeşi Arthur, Alfa Romeo ile Formula 1 testi yapmayı umduklarını soylediler. Kadınların mucadele ettiği W Series, gectiğimiz hafta sonu başlamıştı. Ancak 26 yaşındaki Calderon, bu seride yer almıyor. Calderon, “Bu benim icin geriye atılmış bir adım olurdu. Orada Formula 3 araclarını kullanıyorlar ve ben Formula 2’de yer almak istiyorum. Ve kendimi her zaman en iyilere karşı olcmek istiyorum.” dedi. Calderon, bu sezon F2’de yarışan ilk kadın surucu oldu ve şu ana kadarki en iyi sonucu 13.’luk. Kolombiyalı surucu gecen sene Alfa Romeo’nun gelişim surucusuydu ve bu sene de bu role sahip olmaya devam ediyor. İspanya Grand Prix’si oncesi Madrid’teki bir etkinlikte konuşan Calderon, “Bu sene bir Formula 1 aracı surebilmeyi umuyorum.” “Bu sene Formula 2’de yer almak bir ayrıcalık. Potansiyelimiz var ancak hÂl bir adım daha atmalıyız.” “Alfa Romeo’nun İspanya’da savaşmaya devam edip edemeyeceğini goreceğiz. Kimi rahat ve keyifli durumda, bu da onun gercek potansiyelini gosteriyor.” şeklinde konuştu. Ayrıca Charles Leclerc’in kardeşi Arthur da bu sene Sauber’in genc surucu programına katıldı ve yakın zamanda bir F1 testi yapmayı umduğunu soyledi. Bu sene Almanya Formula 4 serisinde yarışacak olan 18 yaşındaki Arthur Leclerc, kendisine tavsiyeler veren abisiyle gurur duyduğunu soyledi. “Bana verdiği en onemli tavsiye, her zaman sakin kalmaktı, ki bu benim icin doğal değil.” “Onun F1 sezonu hakkında konuşmak icin erken. Cunku daha yapılacak cok yarış var.” Arthur Leclerc, yakın zamanda abisinin adımlarını takip ederek Alfa Romeo ile ilk kez bir F1 testine cıkmayı umduğunu belirtti. “Bekleyip goreceğiz, şu anda planlarım arasında yok. Umarım test yaparım, ancak şu anki ana odak noktam Formula 4.” GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Calderon ve Arthur Leclerc Alfa Romeo ile F1 Testi Yapmayı Umuyor