Force India takımı, İtalya yarışından itibaren yedek pilotları Vitantonio Liuzzi'nin, Giancarlo Fisichella'dan boşalan koltuğa gececeğini acıkladı. Takım Patronu Vijay Mallya "Tonio'ya tekrar yarış koltuğu fırsatı verdiğimiz icin mutluyum ve o 2 seneden beri bunun icin zorluyordu." "Force India şu anda cok rekabetci bir pozisyonda ve bu momentumu devam ettirebilecek bir surucuye ihtiyacımız var. Bu Tonio'ya hem takıma hem de tum spora gerekli bağlılık, hız ve profesyonelliğe sahip olduğunu gostermesi icin bir fırsat ve bu fırsatı değerlendireceğine eminim." dedi. 28 yaşındaki İtalyan surucu en son 2007 sezonunda yarıştı ve 2008 kasım ayından bu yana hic test yapmadı. Bunlara rağmen Liuzzi Force India ile iyi iş cıkaracağından emin. Liuzzi "Yarış temposunda, ozellikle de kendi evim Monza'da F1 aracına binmek icin sabırsızlanıyorum. Vijay'ı bana verdiği bu fırsat icin takdir ediyorum." "Gelişimimizi devam ettirebileceğime eminim. Cok motive oldum ve iyi durumdayım ve takıma daha fazla puan kazandırmak icin sabırsızlanıyorum." "Bunun Felipe'nin kazasının sonucunda oluşan bir şans olması talihsizce olsa da, bu insanlara neler yapabileceğimi gostermem konusunda iyi bir şans ve yarış icin sabırsızlanıyorum." dedi. TRF1.NET