Giancarlo Fisichella, bu hafta sonu Monza'da, kendi evinde, Ferrari kokpitinde yarışma baskısının, İtalyan ekibiyle ilk kez yarışacak olmasına olumlu etkide bulunacağını soyledi. Ferrari'ye gecerek hayatının ruyasını gercekleştiren İtalyan pilot, mevcut durumun kendisi icin bir engel olmaktan ziyade, takımdaki ilk yarışına yardımcı olacağını soyledi. Sky Sport 24'e konuşan Fisichella, "Kariyerime 1996'da Minardi'de başladım. Ve oradan buraya geldik. Kendimi takımın bir uyesi olarak goruyorum" dedi. Kendisini secme kararından dolayı Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo, Stefano Domenicali ve diğer takım uyelerine teşekkur eden Fisichella, "Onlara bu guvenin karşılığını vermek icin elimden gelenin en iyisini yapmaya calışacağım. Monza'da Ferrari icin yarışacağım, benim icin inanılmaz bir hafta sonu, muthiş bir baskı olacak, ancak bu, beni ileriye yonelten bir baskı olacak" diye konuştu. İtalyan pilot, "Tum akraba ve arkadaşlarım burada bana destek veriyorlar olacaklar. Acıkcası Cuma sabahı suruşlere başlayacağım icin heyecanlıyım. Monza'yı cok iyi biliyorum. F3'e başladığım 1992'den bu yana yarışıyorum. Uzun duzluklerinden oturu, virajda frene basmadan once ne yapmanız gerektiği konusunda size zaman tanıyan bir pist. Bu da bir parca bana yardımcı olacak" dedi. Ferrari ile ilk temasının, Carşamba gunu, yani resmi acıklamadan bir gun once gercekleştiğini kaydeden Fisichella, bu temasın ardından İtalyan ekibine gecme umudunun cok arttığını belirtti. Fisichella, "Tum gece bunu duşundum. Perşembe gunu karar verildiğinde inanamadım adeta. Bunun bir ruya olduğunu duşunuyordum. Fakat birden kendimi Ferrari'de buldum. Hemen mekanikerlerden, muhendislerden cok sıcak bir karşılama buldum. Bir anda takıma uyum sağladım ve hemen simulatore gectim. Ardından koltuğu denedik ve muhendislerle goruşmelerim oldu" dedi. Fisichella, takımın kendisinden; yeni takım arkadaşı Kimi Raikkonen'le birlikte mumkun olduğunca cok puan beklediğini soyleyerek, "Onların beklentilerine karşılık vermek istiyorum" dedi. TurkiyeF1.com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Fisichella: 'Baskı motivasyonumu artıracak' [Spor Timi]