Williams, Spa ve Monza'nın ardından yuksek yere basma kuvveti isteyen pistlere donuş ve bazı guncellemeler ile artık ilk 6 adayları arasına geri doneceklerine inanıyor. Takımın lider pilotu Nico Rosberg, Monako'dan Valensiya'ya kadar butun yarışları ilk 6'da tamamladı ama takım Belcika ve İtalya'dan sadece 1 puan cıkarabilirken bunlarda Monza'daki yarış cok da zorlayıcıydı. Takımın şef operasyon muhendisi Rod Nelson, duşuk yere basma kuvvetine sahip paketlerinin rekabetci olmadığı icin Williams'ın iki pistte de sıkıntı yaşamasına şaşırmadığını soyledi. Rod Nelson: "Acıkcası olması zor bir beklentimiz vardı diye duşunuyorum. Spa, bu sene gittiğimiz ilk orta-duşuk yere basma kuvvetli pistti. Ardından sadece duşuk yere basma kuvvetli Monza'ya giderken duşuk yere basma kuvvetli pakedimizden daha da buyuk sorunlar bekledik ve bunu da yaşadığımızı duşunuyorum." "Mutluyum ki Singapur'a geciyoruz ve sadece yuksek yere basma kuvvetli bir piste donmekle kalmıyoruz, bunun yanında bazı onemli aero guncellemelerimiz de olacak. Bu yuzden ileri gideceğimiz konusunda umtluyum" "Singapur'da S3'e bir, umarım iki arac sokarız ve bunun sezonun geri kalanı icin de aynı olmaması icin herhangi bir neden yok" Gecen sene Singapur GP, Williams'ın 2008'deki en ust noktasıydı. Rosberg, ikinci sırada kursuye cıkmıştı. Alman pilot da Williams'ın, kalan yarışkarda daha iyi olacağını duşunuyor ama podyum icin emin değil. Rosberg: "Gittikce zorlaşıyoru cunku McLaren ve Ferrari gibi buyuk bir sıcrama yapan takımlar var. Ama yine de bir şansımız olduğunu duşunuyorum. Biraz da yanında şans olursa (podyum) alabilriz. Onumuzdeki bir kac yarışta tekrar rekabetci olmamızı bekliyorum" TRF1.NET