Flavio Briatore, Renault'nun F1 takımını kurtarmak icin takımdan ayrıldığını soyledi. Renault F1 Takım PAtronu Flavio Briatore ve Muhendislik Şefi Pat Symonds'un dun takımdan ayrıldıkları acıklaması gelmişti. Mirror gazetesine konuşan Briatore "Sadece takımı kurtarmaya calıştım. Bu benim gorevim. Bu yuzden ben bittim." dedi. Briatore ve Symonds'un gelecek hafta yapılacak olan toplantıya katılması beklenmiyor ancak yine de ceza alacakları tahmin ediliyor. Bu arada Telegraph'ın haberine gore Singapur, olaylarla ilgili Briatore ve Symonds'a dava acmak icin Britanya'dan izin isteyebilir. Singapur yasalarına bir arac, gemi ya da ucak ile yapılan tehlikeli girişimler ve kamu malına verilen mali ve kasıtlı zararlar suc kapsamında yer alıyor ve kişilerin yargılanması icin istenmesini sağlayabiliyor. Ancak bu konuda henuz bir girişim haberi gelmedi. Bu arada Felipe Massa ve Ferrari'nin hem sportif hem de ekonomik kaybı hakkı konuşan spor davaları uzerinde uzman olan Avukat Stephen Hornsby "Massa ve takımının suclamalar ve finansal kayıpları arasında acık bir bğlantı var. Renault'nun da Briatore'ye dava acması mumkun ancak kucuk kazanc icin bunu yapmayacaktır." dedi. TRF1.NET