Charles Leclerc, Ferrari'nin Barcelona'daki stratejisinin yanlış olduğunu duşunmuyor. Yarışa beşinci sıradan başlayan Charles Leclerc, ilk bolumde Sebastian Vettel'den daha iyi bir tempoya sahipti ve takım Vettel'den ona yer vermesini istedi. Ancak ikinci ve ucuncu bolumde daha hızlı olan taraf Vettel'di ve sonrasında Alman pilot tekrar one gecti. Sonuc olarak beşinci sırada finiş goren Leclerc, takımın sahip olduğu stratejinin yanlış olmadığını soyledi. "Sert lastikleri kullanma kararının hata olduğunu duşunmuyorum. Bitiş cizgisine kadar onlarla gitmeyi planlamıştık, ama maalesef onları calıştırmayı başaramadım. Arka lastiklerde cekiş yoktu." "Orta lastiklerle durum biraz daha iyi olmasına rağmen zaman kaybettim. Sebebini anlamamız gerekiyor." "Orta lastiklerle finiş gorebilir miydik? Bence mumkun değildi. Bir pit stop daha yapmam gerekecekti. Buna ek olarak ondeki pilotların, ozellikle Red Bull'un lastiklerini bir kez daha değiştirmesini bekliyorduk. Bu yuzden sert lastikte devam etmeye karar verdik." Leclerc, takım emriyle ilgili de herhangi bir sorunu olmadığını soyledi. "Takım emirleri konusunda bence bu yarış icin bir sorun yoktu. İlk bolumde Sebastian'dan daha hızlıydım ve one gecmek istedim." "Kısa bir sure sonra Sebastian'la farkı acmaya başladım. Yarışı kendi tempomda devam ettirebildim. Sonrasında ben zorluk yaşadığımda tekrar pozisyon değiştik." GUNLUK GAZETELER