Formula 1 aracıyla ilk testini gercekleştiren Callum Ilott, Barcelona'daki testlerin ilk gununde yuksek hızdayken tuhaf bir an yaşadığını ve bunun sonucunda kaza yaptığını soyledi. Barcelona'da en hızlı turunu attıktan kısa sure sonra Ilott, 3. virajda aracının kontrolunu kaybederek 200 km/sa hızın uzerinde bariyerlere vurdu. 20 yaşındaki Ferrari destekli surucu, kazadan once 40 tur atmıştı ve gunu 12. sırada tamamladı. Illott, "3. virajın ilk bolumunu donmuştum. Durduk yere bir anda buyuk bir catırdama geldi. Oncesinde oyle bir şey olmamıştı. Bu yuzden beklenmedik bir şeydi. Ruzgarda değişiklik yoktu. Bir şey de kırılmadı. Suruş acısından her şey cok benzerdi. Bu yuzden biraz tuhaftı." "Tamamen hazırlıksız yakalandım cunku diğer tum turlarla tam olarak aynı turdu. Bu yuzden neler olduğuna bakıyoruz. Tuhaf bir kazaydı." "Ben her zaman kazanın ardından kendi hatam olduğunu duşunurum. Bir şeyi tamamen yanlış yaptığımı ya da aracta bir şey olduğunu duşunurum. İcgudusel olarak ilk başta, neyi yanlış yaptığımı sorarım. Kendimi suclarım." "Bu konuda asla takımı suclamam. Belki fazla gaza basmışımdır, belki de ruzgar değişmiştir. Sanırım bu araclarla hızlandıkca, daha fazla sınıra yaklaştıkca, durduk yere bu tur olaylar olabiliyor." dedi. Ilott, kazası nedeniyle F1 aracıyla ilk test gununun kısa surmesine rağmen, olumlu bir gun gecirdiğine inanıyor. Alfa Romeo'da yarın calışmaları Kimi Raikkonen yurutecek. Illott, "Acıkcası, bu araclara ilk binen herkes biraz gergin olur ancak ben iyi hazırlanmıştım. İnanılmazdı. Viraja taşıyabildiğiniz hız ve motorun gucu muhteşem. Biraz şok ediciydi ancak alışmam kısa surdu. Kurulum turlarıyla ilerleme kaydediyorduk ancak arac icerisinde cok rahat hissettim. Gercekten alışıyordum." "Sabah bolumunde, tum testlerimizde savaştık. Bundan dolayı mutluydum. Takım mutluydu. Genel olarak kaza dışında gercekten olumlu bir gundu. İstedikleri programı uyguladık. Programı uyguladıktan sonra daha cok performans suruşu yapmaya odaklanabilirdim." "Kaza nedeniyle o şansı kacırmam kotu oldu ancak ne yazık ki bu tur şeyler olabiliyor." dedi. GUNLUK GAZETELER