Pierre Gasly, aracına veya 2019 lastiklerine uymayan agresif suruş tarzının, sezon başında Red Bull’daki performansına yardım etmediğini soyledi. Fransız surucu, sezona zorlu bir başlangıc yapmıştı, ancak RB15 ile daha rahat hale gelmeye başlarken ilerleme kaydetmeye de başladı. Ancak Gasly, kendisinin geride kalmasına neden olan faktorlerden birinin, direksiyon başında, ozellikle de gaz pedalı kullanımındaki agresifliği olduğunu duşunuyor. Red Bull kokpitinde tamamen mutlu olmaktan ne kadar uzak olduğu sorulduğunda Gasly, “Cok uzakta değilim.” “Cok memnun olduğum bir şey bulduğumuzu duşunuyorum, ancak hÂl değiştirmek istediğim birkac şey var. Bu yuzden bu konuda ne kadar uzakta olduğumu bilmek zor.” “Ancak daha fazlasının geleceğini hissediyorum. En azından bulduğumuz şeyle daha istikrarlı, daha tahmin edilebilir şeyler var ve her hafta sonunda calışmak icin daha iyi bir temelin olduğunu duşunuyorum.” Sahip olduğumuz temelden oldukca memnunuz, ancak birkac ondalık daha bulmak icin değiştirmemiz gereken ve ayrıca benim acımdan araca gercekten uyacak birkac şey daha var.” “Takıma geldiğimde, başlangıcta sahip olduğumuz paketle, bazı pistlerde performansın iyi olduğunu duşunuyorum, ancak suruş tarzım cok agresifti ve araca iyi uymuyordu.” “Bunun, gittikce meyvesini vermeye başlayan bir calışma olduğunu duşunuyorum. Elbette daha fazlasını istiyorum ve daha fazlasını bulmak icin calışmaya devam edeceğim.” “Yılın başlarında, daha istikrarlı bir denge ve virajlarda daha az kayma yaşama konusunda gelişmeye calışıyorduk.” “Bu, geliştiğimiz bir alan ve bu size daha iyi bir hissiyat veriyor cunku ne bekleyeceğinizi biliyorsunuz.” “HÂl gelişmemiz gereken bir alan olduğunu duşunuyorum, ancak senenin başına gore bir adım attık. Şu anda benim icin, cekişi daha iyi hale getirmeye calışıyoruz ve guc konusunda agresif olduğum gerceği bazen işe yarıyor, bazen ise arac yalpalıyor ve lastikler fazla ısınıyor.” “Bu lastiklerle neler olduğunu biliyoruz, bu yuzden bu konuda kendimi daha cok geliştirebileceğimi duşunuyorum.” şeklinde konuştu. Gasly, şimdiye kadar Max Verstappen’in gerisinde kalsa da, Red Bull takım patronu Christian Horner, Fransız surucunun gelişeceğine inancı tam. Horner, “Pierre, guclenmeye devam ediyor. İspanya’daki yarışı, ikinci bolumde zarar gordu, cunku on kanadına pist uzerindeki bazı parcalar sıkıştı ancak guclu bir yarış cıkardı.” “Elbette onun, onundeki araclarla savaşmasını istiyoruz, bu yuzden her hafta sonu gelişim kaydediyor.” dedi. Gasly’nin, performansını arttırması gerekip gerekmediği sorulduğunda Horner, “Adil olmak gerekirse, gelişmeye başladı.” “Cin, onun icin donum noktasıydı, Baku’de iyi bir hafta sonu gecirdi. İspanya’da da cok sağlam bir hafta sonu gecirdi. Yarışın yarısı boyunca, on kanadına birkac şey sıkıştığı icin yarışı zarar gordu ve aslında bunu oldukca iyi idare ettiğini duşunuyorum.” ifadelerini kullandı. GUNLUK GAZETELER