Kevin Magnussen, takımı Haas’ın, suruculere takım emirleri uygulayacağından emin olmadığını soyledi. Barcelona’daki yarışta Magnussen, takım arkadaşı Romain Grosjean’la temas yaşamış ve takım patronu Gunther Steiner, Danimarkalı surucuyu suclamış gibi gozukmuştu. Steiner, takım telsizinden Magnussen’e “Kevin, yarıştan sonra ilk beni gor.” demişti. Steiner, Grosjean’a ise “Romain, sakin kal, bunu cozeceğim.” demişti. Steiner’in kendisine karşı sinirli şekilde konuştuğu hatırlatıldığında Magnussen, “Gunther, doğum gununuzu kutlasa bile her zaman sinirli bir tonda konuşur. Bu normal.” “Evet, bazı hararetli mesajlar vardı, ancak pozisyon icin savaşıyorduk ve biraz temas yaşadık. Olay bu.” dedi. Bununla birlikte bu “temas”, Steiner’in gelecekte bu ikilinin savaşmasını engelleyebileceği anlamına gelebilir. Magnussen bu konuda, “Bu benim kararım değil.” “Bazen suruculerinizin savaşmasını istemediğiniz bir pozisyonda oluyorsunuz ve bu Gunther ve Gene Haas’ın kararı.” “Ama takım emri yoktu ve yarış pilotlarıyız. Bize bunun icin para oduyorlar.” şeklinde konuştu. Steiner ise, Barcelona’daki olayın, Magnussen ile Grosjean’ın arasını bozacağı anlamına gelmediğini soyledi. Steiner, “Birbirleriyle iyi bir ilişkileri var.” “Sadece birbirlerini rahatsız edecek bir şey soylemediklerinden emin olmak istedim. Bu yuzden onları yarış sonrasında yanıma cağırdım ve 15 dakika civarı konuştuk.” “Onlara, suclu olanı bulmak icin burada akşama kadar oturmayacağımı soyledim.” ifadelerini kullandı. Steiner ayrıca, “Bunun, sıkıcı olan yarışa biraz heyecan kattığını da duşunuyorum.” “Bunun icin bir şeyler almalıyız. En hızlı tur icin bir puan alıyorsunuz, belki en cok eğlence katana da bir puan almalısınız.” diyerek şaka yaptı. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor
- Spor Haberleri
- Magnussen: Takım Emirlerine Patronlar Karar Veriyor