W Series şampiyona lideri Jamie Chadwick, gelişim surucusu olarak Williams Formula 1 takımına katıldı. Chadwick, simulator gorevleri ustlenecek ve Britanya Grand Prix’si de dahil olmak uzere uc Avrupa yarışında takımla birlikte olacak. 21 yaşındaki surucu, bu sene ilk kez hayata gecirilen ve sadece kadın suruculerden oluşan W Series’in ilk iki yarışında pole pozisyonunu almış ve ilk yarışı kazanmıştı. Chadwick şu anda şampiyonayı eski Red Bull akademi surucusu Beitske Visser’in altı puan onunde lider goturuyor. Chadwick’in kariyerinde ayrıca 2018/19 MRF Challenge ve 2015 Britanya GT4 sınıfı şampiyonluklarının yanı sıra 2018 BRDC Britanya Formula 3’te yarış galibiyeti de bulunuyor. Willams ayrıca, Chadwick’in “takımı bir dizi medya ve pazarlama aktivitelerinde destekleyeceğini” acıkladı. Chadwick, takımın Surucu Akademisi’ne, yedek surucu Nicholas Latifi’nin yanına katılacak. Chadwick’in kazandığı W Series’in acılış yarışı Hockenheim’a da katılan takım patronu Claire Williams, “Jamie’nin kazandığı W Series sezonunun acılış yarışı Hockenheim’da onu izlemekten keyif aldım.” “Kadınları motor sporlarında teşvik etmek cok onemli ve surucu akademimizin bir parcası olarak bir kadın rol modele sahip olmanın, genc kızlara genc yaşta yarışmaya başlamaları icin ilham vermesini umuyorum.” “Motor sporlarının, surucu veya muhendislik tarafında kapsamlı ve heyecanlı olduğunu gostermeyi umuyoruz.” “Jamie harika bir yetenek ve onunla calışmayı dort gozle bekliyorum.” ifadelerini kullandı. Chadwick ise, bu rolu “buyuk bir onur” olarak niteledi. Chadwick, “Simulatorde gecireceğim vakit, gelişimime yardımcı olmak icin buyuk bir fırsat.” “Grove’daki fabrikada zaman gecirmek, kendimi takımın icine sokmak ve elimden geldiğince yardım etmek icin sabırsızlanıyorum.” “Surucu Akademisi’nin bir parcası olmak harika ve başlamayı dort gozle bekliyorum.” şeklinde konuştu. GUNLUK GAZETELER