103. Indy 500 oncesi gercekleştirilen sıralama turlarında başarısız olmasının ardından yarışa katılamayacak olan Fernando Alonso, en azından yarışmayı denediği icin mutlu olduğunu soyledi. Eski Formula 1 pilotu, McLaren-Chevrolet ile katıldığı sıralama turlarında Kyle Kaiser'in Juncos Racing-Chevy'sine gecilmiş ve yarışa katılma hakkı elde edememişti. "Tekrar katılıp katılmayacağımı bilmiyorum. Şu anda herhangi bir soz vermenin zor olacağını duşunuyorum. Karar vermek icin henuz cok erken. Gelecek ay Le Mans 24 Saat sonrası ne yapacağımı dahi bilmiyorum. Dunya Dayanıklılık Şampiyonası programım bitiyor." "2020 icin acığım cunku gelecek yıl benim icin yarış anlamında ne gibi fırsatlar olacağını ya da ne gibi fırsatlar geleceğini tam olarak bilmiyorum. Yani gelecek yılki programı belirleyene kadar, aklımda bir fikir oluşturamam ya da soz veremem." "Ama hep soylediğim gibi, gelecekte tekrar burada yarışmaktan mutlu olurum ve Triple Crown benim icin bir hedef. Biliyorsunuz. Belki farklı serilerde ve farklı mucadelelerde yarışırım. Belki de gelecek yıl tamamen rahat olduğum yerlerin dışına cıkarım. Bu bir mucadele. Size cok fazla başarı getirebilir. Spor tarihinin bir parcası olabilir veya gercekten hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Bugun o gunlerden birisi. Ama burada olmayı evde TV izleyen milyonlarca insana tercih ederim. Bunu yapmayı tercih ederim." "Hepimiz hayal kırıklığı yaşadık ve bir dahaki sefere daha iyisini yapacağız. Ama bu tur şeylerden oğrenirsiniz. Daha once de soyledim. Gecen yılki evde oturmaktansa, buraya gelip 34. olmayı tercih ederim." "Her denememde en iyisini yaptım" Sıralama turlarında elenmesini acıklaması istenen Alonso, elinden hicbir şey gelmediğini ve aracın yeterince hızlı olmadığını soyledi. "Bence bu pek cok şeyin birleşimiydi. Hızlı değildik. Sadece bugunden bahsetmiyorum, butun bu surecte zorlandık. Ancak sıralama turlarındaki bu dort tur gaza tamamen bastığım dort turdu. Dun arac yeterince hızlı olsaydı o zaman iyi olabilirdik ama buna sahip değildik. Her piste cıktığımda elimden geleni yaptım. Onden kaymayla surdum ve ayağımı hic gazdan cekmedim. Sadece son turumda ayağımı azdan cektim cunku lastik patlamıştı ve virajı donemiyordum." "Bugun gece yarısı yaptığımız değişikliklerle piste cıktık. Aracta her şeyi değiştirdik cunku bir şeylere ihtiyacımız vardı. Cunku sıralama turlarında olsak bile pazar gunu yarışmak icin felsefemiz doğru değildi. Birinci virajda aracın nasıl davranacağını bilmiyorduk ama yine de tam gaz gittik. Denedik." Gurur duyuyor Alonso, her ne kadar zorluklar yaşasalar da McLaren ve projeye destek verdi. "Her zaman burada oğrenebileceğiniz şeyler vardır. Bunlar bir sonraki sefere, bir sonraki mucadelede geliştirebileceğiniz şeylerdir. Sadece Indy 500 acısından değil, bir surucu olarak durum bu. Gurur duyuyorum." "Elbette hayal kırıklığına uğradım cunku yarışa katılamayacağız. Ama soylediğim gibi, McLaren bile olsanız ertesi gun ya da sonraki birkac gun zayıf olabilirsiniz, ama sonrasında her şey unutulur. Onumuzdeki iki gun takım icin zor olabilir. İşlerin boyle gitmesi haksızlık. Bugun sadece hızlı değildik, hepsi bu. Diğerleri iyi bir iş yaptılar ve onları tebrik deriz." "Ama McLaren, motor sporlarında Indy 500'u kazanan, Le Mans 24 Saat'te zafere ulaşan ve Formula 1 şampiyonluğu elde eden tek takım. Bunu sadece deneyerek yapabilirsiniz." "Sadece bir seride kalırsanız, o zaman tum tarihiniz icin oraya konsantre olursunuz. Organizasyonunuz tek bir seride olur, sonunda başarılı olabilirsin. İyi sezonların ve kotu sezonların olabilir. Ama o kucuk dunyada kalırsın." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Alonso: 34. Bile Olsam Burada Olmayı Evde Oturmaya Tercih Ederim