Sebastien Leob, gelecek hafta gercekleştirilecek olan Portekiz Rallisi’nde Andreas Mikkelsen’in yerine Hyundai direksiyonuna gececek. Hyundai, salı gunu yaptığı acıklamada Mikkelsen’i son dort rallide ikinci kez kenarda tutacağını acıkladı. Norvecli surucu, Hyundai i20 Coupe WRC aracına bir sonraki rallinin gercekleştirileceği İtalya’da geri donecek. Takım direktoru Andrea Adamo, “Bu karar kolay alınmadı. Bir takım olarak ilerlememiz ve cok yonlu kadromuzu en etkili şekilde kullanmamız gerekiyor. Sebastien ve co-pilot Daniel, Şili’de rekabetci bir ralli gecirdiler ve cakıl zeminde aracta iyi bir his buldular.” “Yapacakları katkıların, Portekiz’de puan alma potansiyelimizi arttırabileceğini duşunduk. Andreas’ın guvenini geri kazanması icin bir yol bulmaya calışıyoruz ve bir sonraki ralli olan Sardunya’ya, Arjantin’dekiyle aynı şekilde yaklaşacağından eminiz.” “Bizimki gibi bir kadroya sahip olduğunuzda ve Şili’deki sonuclara baktığınızda, hızlı tepki vermeniz gerekiyor.” dedi. Her ne kadar Şili Rallisi, Loeb’un Hyundai i20 Coupe WRC ile ilk cakıl zemin rallisi olmasına ve 9 kez dunya şampiyonu surucunun bir seneden uzun suredir cakıl zeminde bir ralliye katılmamış olmasına rağmen, son rallide Mikkelsen’e sadece bir etapta gecildi. Loeb, Şili’de ikinciliği zorlamış ancak ucuncu olmuştu. Arjantin’de ikinci olan Mikkelsen ise Şili’de hicbir mekanik sorun yaşamamasına rağmen zafere ulaşan Ott Tanak’ın 4dk39s arkasında kalmıştı. Loeb ise, “Hyundai i20 Coupe WRC ile Şili’de harika bir hissiyat yakalamıştım, podyuma cıkarak da bunu gosterdim. Portekiz’de yer alarak, onemli bir ivme kazanma şansına sahip olduğum icin mutluyum. Beklenmedik bir karardı, ancak olumlu hissediyorum ve takım icin bir başka iyi sonuc almaya kararlıyım.” dedi. Portekiz Rallisi, bu sene Loeb’un Hyundai ile katılacağı beşinci ralli olacak. Loeb, takım ile altı ralli icin anlaşma sağlamıştı ve takım kendisini ikna edemediği surece, cıkacağı son rallinin Ekim ayındaki İspanya olacağı duşunuluyordu. Motorsport, Fransız surucuye daha fazla ralliye katılmaya istekli olup olmadığını sorduğunda, Loeb’den “Daha fazla ralliye katılmak mı? Hayır, daha fazlasına katılmayacağım.” cevabını aldı. GUNLUK GAZETELER