Red Bull surucusu Pierre Gasly, Honda’nın Formula 1’de bu seneki gelişimiyle, artık guc anlamında Mercedes’i yenmeyi hedefleyebileceğini soyledi. Ferrari’nin F1’de en iyi motora sahip olduğuna inanılırken, Gasly, Honda’nın 2019’da ileriye doğru attığı adımla şu anda Mercedes’i hedefleyebileceğini duşunuyor. Honda’nın Mercedes’in ne kadar gerisinde olduğu sorulduğunda Gasly, “Cok uzakta değil. Şu anda Ferrari acık şekilde duzluk hızı anlamında en onde. Hedeflememiz gereken, Ferrari ile aramızda olan Mercedes.” dedi. Gasly, Honda’nın kış boyunca gercekleştirdiği gelişimi ovdu. Gecen seneye gore farklılıkları acıklayan Gasly, “Oldukca buyuk bir adımdı. Bu adımın her alanda atıldığını soyleyebilirim. Performans anlamında gecen seneye gore oldukca fazlasına sahibiz. Dayanıklılık anlamında da sezonun başından beri işler sorunsuz şekilde işledi. Yani durust olmak gerekirse her şey gelişti.” “Elbette ozellikle acık şekilde duzluklerde en hızlı olan Ferrari ile arada oldukca fark var, ancak onların zorladıklarını ve motordan performans geleceğini biliyoruz.” şeklinde konuştu. Ancak bu yıl F1 motorları arasındaki fark kapanırken, McLaren surucusu Carlos Sainz, Ferrari’nin diğer ureticilerden “bir adım onde” olduğunu duşunuyor. Renault motorunun 2018’den beri gercekleştirdiği gelişimi hakkında Sainz, “Renault’nun, guc konusunda kesinlikle ilerleme kaydettiğini duşunuyorum.” “Bu yıl neredeyse her pistte ust taraftakilere yaklaştığımızı goruyorsunuz. Ancak şu an herkesin ustunde olan bir motor var, bu da sıralama turu modundaki Ferrari motoru. HÂl bir adım onde.” “Renault, guc konusunda ilerleme kaydetti, yeni guncellenmiş motorun, muhtemelen en zayıf olduğumuz alan olan dayanıklılıkta ilerleme kaydetmesini bekliyoruz. Ancak ilerlemeye ve adım atmaya devam etmeyi umuyoruz. Ama gecen seneye kıyasla kesinlikle daha fazla guc var.” ifadelerini kullandı.
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Honda Artık Mercedes’i Hedefleyebilir