F1 patronu Bernie Ecclestone'a, Formula 1'in bolunmesi tehlikesinie karşı, takımlar ile FIA arasında acilen anlaşmaya varılması icin arabulucuk yapması cağrısında bulunuldu. Formula 1 Takımlar Birliği (FOTA) uyesi sekiz takım dun gece yaptıkları acıklamayla, gelecek yıl rakip bir seri oluşturacaklarını acıklaması Formula 1 camiasında, uyuşmazlığın cozumu konusunda artık umutların sona erdiği duşuncesine neden olmuştu. Eski dunya şampiyonu Jackie Stewart bugun yaptığı acıklamada, Ecclestone artık devreye girerek, problemin cozumu icin ağırlığını koymasını istedi. Stewart, "Şu an bu konuyla ilgili olarak F1'in en buyuk oyuncusu olabilecek kişi Bernie, cunku sporun ticari haklarını elinde bulunduruyor. Eminim ki, bir bolunme olmasını kendisi de istemiyor, cunku boyle bir durum doğrudan F1'in sahipleri olan CVC ve Bernie Ecclestone'u tehdit ediyor olacak" dedi. Stewart konuşmasının devamında şunları soyledi: "Bernie işlerin nasıl olduğunu biliyor. Formula 1'de cok buyuk başarılara imza attı. Sporun bu seviyeye gelmesinde, onun yaptığı katkıların cok buyuk bir payı var. Dolayısıyla şu an ki duruma karşı uzerine duşeni yapmalı." "Fakat samimi olmak gerekirse, takımlar kendi kararlarını verdiler. FIA hafta sonu tekrar FIA ile masaya oturmak zorunda kalacaklarını sanmıyorum. Takvimin en onemli yarışlarından biri olduğu icin İngiltere GP'ye odaklanacaklardır" Ecclestone ise, Formula 1'in bolunme tehlikesine ilişkin gazetecilerin sorduğu sorulara, "Bunu Max'a sormak zorunda kalacaksınız. Benim icin bu durum sadece geleceğe donuş meselesi" cevabını verdi. Stewart Stewart ise ayrıca, "Cok uzun zamandır, FIA'nın yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu soyluyorum. İşbirliğine daha acık bir yonetim ihtiyacı sozkonusu. Bu gercekleşmiş olsaydı, şimdi şu an yaşananlar olmayacaktı" dedi. TurkiyeF1.Com __________________