Bernie Ecclestone'a gore F1'de yaşanan siyasi krize bir turlu care bulunamamasının sebebi, sanıldığı gibi 2010'a ilişkin yeni kurallar ve butce sınırlaması değil "guc". Formula 1 takımlarının birliktelik icinde gorunmelerine aldanmamak gerektiğini kaydeden Ecclestone, Alman Auto
Motor und Sport dergisine yaptığı acıklamada, buyuk oyuncuların farklı duşunceler icinde olduğunu ileri surdu. 78'lik yaşlı kurt, acıklamasında şunları kaydetti: "Flavio Briatore'nin maksadı, herşeye kendisinin karar verebileceği yeni bir seri meydana getirmek. Luca di Montezemolo ise FIA Başkanı ile bir takım surtuşmeler yaşıyor. John Howett'ın ise ne istediğini tam olarak bilmiyorum. Esasında ne istediğini kendisinin bile bildiğini sanmıyorum. Herkes herşeyin bir anda durmasını istiyor, bu yuzden de spora tam olarak konsantre olunabilecek." "İki taraf da maliyetleri azaltma konusunda prensip olarak anlaşmış da olsa neden hÂl bir neticeye varılamıyor diyecek olursanız, burada soz konusu olan, az once de soylediğim gibi parasal kurallar değil "guc". Sporda şahsi ihtiraslar ve guc savaşları on plana cıkmış durumda." "FOTA takımlarının yeni bir seri oluşturma tehdidi ise bana pek mantıklı gelmiyor. Bu ureticilerin bir anda 'Yeni araclar ve yeni oluşan seri icin buyuk miktarda taze paraya ihtiyacım var' diyebileceğine inanmıyorum." TurkiyeF1.Com
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Ecclestone: 'Krizin sebebi yeni kurallar değil guc' [Spor Timi]