Max Verstappen, yeni kuralların Red Bull'un şasi tarafındaki guclu yanlarını azalttığını duşunuyor. Red Bull bu yıl şimdiye kadar gercekleştirilen yedi yarışın tamamında ilk beşe girmeyi başarırken, Max Verstappen iki kez podyuma cıktı. Bununla birlikte Red Bull, son yılların aksine şasinin on plana cıktığı pistlerde beklentilerin altında kaldı. Sozlerine Honda'nın bu hafta sonu icin hazırladığı ucuncu versiyon motoru değerlendirerek başlayan Verstappen, "Ucuncu versiyon motorun geleceğini zaten biliyorduk, sadece soylemiyorduk. Guncelleme yapmak her zaman icin iyidir. Ama demek istediğim, aniden gruba liderlik etmemizi beklemiyorum." "Ama bir takım olarak attığımız her kucuk adım cok onemli. Dayanıklılık problem değil, performans kazanmak istiyoruz. Buna rağmen Kanada GP'de en iyi hızda değilken bile kolayca beşinci sırada yer alabiliyorsunuz. Yani daha rekabetci olmayı istiyorum." "Aracı geliştirmemiz gerektiğini biliyoruz. Paul Ricard bizim icin en kolay pist değil cunku burada cok uzun duzlukler var. Monako'daki gibi olmayı beklemiyorum." "Ferrari'ye bakarsak coğu zaman duzluklerde ucuyorlar. Bu onların aniden bir şey bulmasından ya da daha az suruklenmeye sahip olmasından kaynaklanmıyor. Onlarda basit şekilde daha fazla guc var." "Elbette farklı arka kanat takarak duzluklerde hızlı olabilirsiniz, ama onların arka kanadına bakarsanız oyle değil. Onların hızı gucten geliyor." "Diğer tarafta nasıl oluyorsa istedikleri yere basma gucunu uretemiyorlar ya da şu anda bundan nasıl daha fazla faydalanacaklarını bilmiyorlar." "Bizim acımızdan, daha fazla yol tutuşa ihtiyacımız var. Ama herkes bunu ister. Her zaman virajlarda daha hızlı olmak istersiniz. Bunun temel sorunumuz olduğunu soyleyemeyiz. Daha fazla yol tutuşa sahip olduğunuz zaman lastikler icin her zaman daha iyidir. Gecen sene gorebildiğimiz uzere yarışta her zaman cok iyiydik. Gercekten iyi bir aracımız vardı. Lastiklere oldukca iyi bakıyorduk. Şimdi biraz daha hıza ihtiyacımız var, bunu yaparsak her şey daha kolay hale gelecek." "Gecen yıl ve onceki yıllarda on tarafta olan her şeyi kontrol etmekte cok iyiydi. Bu yuzden değişiklikler guclu olduğumuz alandan biraz fazlasını goturdu." "Şimdi daha fazla odaklanmalıyız. Sezon başından şimdiye kadar burayı optimize edemedik ve bunun farkındayız. Artık bunun uzerinde calışıyoruz." GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen: Yeni Kurallar Red Bull'un Şasideki Guclu Yonlerini Etkiledi