Max Verstappen, babası Jos ile Le Mans 24 Saat'te yarışmak istediğini ve Formula 1'de yarışmaya devam ederken bunu gercekleştirebileceğine inanıyor. Hollandalı pilotun mevcut takımı Red Bull, Le Mans'ta mucadele edecek olan Aston Martin Valkyrie'nin tasarım surecinde yer aldı ve bu genc surucuye Le Mans kapısını acabilir. Verstappen, henuz Red Bull ile Valkrie ile Le Mans konusunda goruşme yapmadıklarını soyledi ve şoyle devam etti: "İsteğim bir gun Le Mans'a katılmak. Ama ne zaman olacak? Orasını ben de bilmiyorum." "Bunu babamla konuşuyorum ve o biraz eğitim vermek istiyor! Le Mans yapmak istersem, bunu babamla birlikte yapmak istiyorum." Verstappen, 2014 yılında kartingden Formula 3'e gecmiş ve Formula 1 dışındaki tek deneyimi bu aracla olmuştu. Bununla birlikte simulasyon yarışlarında bolca vakit gecirirken, dayanıklılık yarışlarının buyuk bir fanı olduğunu soyledi. "Le Mans'ı bolca izledim. Babam suruş yaptığı zamanlar oradaydım. Bu gercekten cok guzel bir yarış. Hoşuma giden şeylerden birisi cok farklı araclara sahip olmamız. Ozellikle gece, aracı surmenin gercekten şaşırtıcı olduğunu soyleyebilirim. Bunu bir kez cevrimici olarak denedim, gercekten cok eğlenceli." Verstappen, F1'de Force India ile yarışırken 2015 yılında Porsche takımıyla Le Mans'ta zafere ulaşan Nico Hulkenberg'i ornek gosterdi ve burada yarışmanın gercekci bir secenek olduğunu soyledi. "Nico yarıştı ve kazandı. Her zaman kazanmak istiyorum fakat elbette biraz da şansa ihtiyacınız var. Cunku bu cok uzun ve cılgınca bir yarış." Kevin Magnussen de Le Mans'a ilgi duyan suruculerden bir diğeri. Haas pilotu, "Her zaman babamla ve bu hiperaraclarla yarışmayı cok sevdiğimi soyledim. Bunu babamla yapmayı cok istiyorum. Sanırım benim icni bir ruya gibi. Eğer onunla olmayacaksa o zaman sadece Formula 1'e odaklanırım. Sadece bunu yapamadığım icin değil, aynı zamanda bu yolu sectiğim ve buna daha fazla odaklanmak istediğim icin bunu yaparım." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Verstappen, Babasıyla Birlikte Le Mans 24 Saat'e Katılmayı Değerlendiriyor