Kimi Raikkonen, takımın Fransa GP ile birlikte yeniden puan savaşı verebildiğini soyledi. Kimi Raikkonen ilk dort yarışta puan almayı başarırken, sonraki uc yarışta pek de iyi olmayan Alfa Romeo ile puan alamamıştı. Fransa'da tekrar puan savaşı veren Fin pilot, damalı bayrağı sekizinci sırada gorerek dort puan daha almayı başardı. Raikkonen, gunu şoyle yorumladı: "En iyi başlangıcı yapamadım, ancak ilk virajda pozisyonu geri kazanmayı başardım." "İlk bolumde Nico Hulkenberg'e karşı cok fazla savunma yapmak zorunda kaldım. Pitlerden sonra beni rahatlatabilecek bir fark yaratmayı başardım. Son turda cok yoğun bir mucadele vardı ve rahat değildi. Ama hoşuma gitti." "En azından şimdi tekrar puan icin savaşabiliyoruz. İyi bir aracımız var. İlerleme kaydediyoruz. Bugun her şey onceki yarışlardan cok daha iyi gecti." Daniel Ricciardo, Raikkonen'i son turda pist dışından gecti ve bundan oturu inceleme altına alındı. Konu hakkındaki goruşu sorulduğunda Raikkonen, "Bilmiyorum, o an kendi endişelerimle uğraşıyordum. Doğruyu soylemek gerekirse dort lastikle piste cıkıp cıkmadığından emin değilim. O anda iki Renault surucusune karşı kendimi savunmakla meşguldum." "Doğrusu virajda ne olduğunu anlamadım. Sadece kendim icin en iyi pozisyonu yakalamakla meşguldum. Bence cok eğlenceli ve guzel bir yarıştı." yanıtını verdi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Raikkonen: Yeniden Puan Savaşındayız