Ferrari pilotu Charles Leclerc, Fransa'da ikinci olabilmek icin elinden gelen her şeyi yaptığını ancak bunun yeterli olmadığını soyledi. Mercedes, yarışı başladığı gibi ilk iki sırada tamamlayarak bu seneki 8. yarışta 6. duble sonucunu elde etmiş oldu. Yarış boyunca Mercedes'lerin uzağında kalan Leclerc, yarışın son bolumunde lastiklerini calıştıramayan Bottas ile farkı kapattı ve son turda DRS mesafesine kadar geldi ancak buna rağmen gecme şansı yakalayamadı ve 3. sırada yarışı noktaladı. Yarışın ardından konuşan Leclerc, "Acıkcası onu yakalamak icin her şeyimi verdim. İkinci stint tamamen lastik kontroluyle alakalıydı. Bu konuda cok iyi iş cıkardık ve sonunda Valtteri'yi yakaladım. Sanal guvenlik aracından sonra lastiklerini calıştırmakta zorlanmış olmalı. Bu fırsatı gordum ancak ne yazık ki bir şeyler deneyebileceğim kadar tur kalmamıştı." dedi. Leclerc'in cabaları, takım arkadaşı Sebastian Vettel'in 5. olmasıyla birlikte Ferrari adına yeterli olmadı. 8. yarışın ardından Mercedes, takımlar şampiyonasında Ferrari ile puan farkını 140'a cıkardı. Leclerc, "Cuma gunku yarış simulasyonlarının ardından, bizim icin harika bir gun olduğunu duşunuyorum. Bu hafta sonuna bazı yeni parcalar getirdik. Onlardan kimisi iyiydi ancak kimisi değildi. Acıkcası Mercedes bizden daha iyi durumda, bu yuzden onları yakalamaya calışmalıyız." dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Leclerc: İkincilik İcin Elimden Gelen Her Şeyi Yaptım