Ferrari pilotu Sebastian Vettel, 2019 F1 sezonu sonunda surpriz bir şekilde emekli olacağı yonundeki iddiaları bir kez daha yalanladı. Vettel'in Ferrari ile mevcut anlaşması bir seneyi daha kapsıyor ancak Alman pilotun başı, son senelerde yarışlarda yaptığı hatalarla dertte. Yaşananların ardından Vettel'in sene sonunda emekli olacağına dair iddialar gundeme geliyor. Vettel, bu iddiaların sorulması uzerine F1'den erken ayrılma gibi bir planının olmadığını soyledi. Vettel, "Her zaman herkesin dedikodusuna cevap verecek olsam, o zaman o koltukta oturmak istediğimden de uzun sure otururum." "Aracları surmek cok eğlenceli ve bu araclar cok hızlı. Şu ana kadarki en hızlı araclar. Daha iyi olabilir miyiz? Bence evet. Her şey bana mı bağlı? Ne yazık ki hayır." "Ancak daha once de soylediğim gibi, bakalım gelecek ne getirecek? Şu an icin buradayım ve bildiğim kadarıyla gelecek sene de burada olacağım. Bu yuzden emekliliği duşunmuyorum." dedi. Vettel, Kanada GP'de aldığı cezanın ardından sporun mevcut durumuyla alakalı olumsuz konuşmuştu. O gun soylediklerine acıklama getiren Vettel, "Ben, bir zamanlar aşık olduğum spor olmadığını soyledim." "Cocukken araclara ve pilotlara aşık olursunuz. Benim duvarımda Michael posterleri vardı ancak o insanların, aracların yaptıklarını takdir ediyordunuz." "Cocukken saf oluyorsunuz ve kuralları duşunmuyorsunuz. Ben asla araclar ağır mı yoksa hafif mi, kurallara uygunlar mı yoksa değiller mi bunları duşunmedim. Cocukken bunların bir onemi yoktu. Sadece yarışmalarını izlemekten keyif alıyordum. Bunu acıklamaya calışmıştım." dedi. GUNLUK GAZETELER