Ferrari pilotu Charles Leclerc, Avusturya'da Max Verstappen ile pist ustunde yaşadıkları tartışmalı olayın ardından karting doneminde yaşadıkları benzer bir olayı gosteren videonun oldukca komik olduğunu soyledi. Leclerc, Avusturya GP'yi kazanmaya doğru giderken son 3 tur kala Verstappen'e gecilmekten kurtulamamıştı. İkili arasında yaşanan temas nedeniyle olay yarıştan sonra incelendi ve olayda doğrudan suclanacak bir pilot olmadığı icin ceza verilmediği acıklandı. Yarıştan sonra sosyal medyada Leclerc ve Verstappen'in karting doneminde yaşadıkları benzer bir olayı iceren video dolaşmaya başladı. 2012'de iki pilotun kartingde mucadele ettiği donemde cekilen videoda Verstappen'in şikayet ettiği, Leclerc'in ise yaşananların "yarış olayı" olduğunu soylediği goruluyor. Motorsport.com'un o videoyu sorması uzerine Leclerc kahkaha atarak, "Evet, oldukca komikti. Sosyal medyada her yerde o videoyu gordum." "O videoda soylediklerimiz bu sefer yaşadıklarımızın tam tersi. Ben, yarış olayı olduğunu soylerken o, kendisini pist dışına ittiğimi soyluyor." "7 sene sonra aynısı Formula 1'de iki buyuk takım icin surduğumuz donemde tam tersi şekilde oluyor." "Bu bana en azından birlikte buraya gelmek icin gectiğimiz yolu hatırlatıyor. Cocuktuk ve bir gun Formula 1'de olmayı hayal ediyorduk. Şimdi ise Formula 1'de birbirimize karşı mucadele ediyoruz. Bunu gormek harika." dedi. Leclerc, Verstappen'le karting doneminde cok zor anlar yaşadıklarını ancak yıllar ilerledikce aralarındaki ilişkinin iyileştiğini soyledi. Leclerc, "Kucukken her zaman bir şeyler olur ve yaşananlar sonucunda sizin duşmanınız olur. Aynısı karşı taraf icin de gecerli. Oldukca kucuktuk, muhtemelen 2012 ya da 2013'tu. HÂl cok genciz ancak yine de o doneme gore cok olgunlaştık." dedi. Leclerc, Avusturya'nın ardından daha sert yarışacak Leclerc, Avusturya'da yaşadıkları şeyin istikrarlı bir şekilde kabul edilebilir gorulmesi halinde kendisinin de daha agresif yarışmaktan mutlu olacağını soyledi. Leclerc, alınan kararla alakalı bir sorununun olmadığını ve yaşananları hızlı bir şekilde geride bıraktığını belirtti. Leclerc, "İstediğim tek şey, daha istikrarlı kararlar alınması. Gecmişte bizim yaşadığımızdan cok daha kucuk olup cezalandırılan olaylar oldu." "Bu şekilde yarışabileceksek, ben de o şekilde yarışmaktan cok mutlu olurum." "Bu, Formula 1 icin iyi bir şey. Pilotlar da bunu istiyor ancak diğerlerinden ne beklememiz gerektiğini bilmemiz lazım." dedi. Avusturya'da yaşananların ardından bazı isimler, asfalt kacış alanları nedeniyle gecileceğini anlayan bazı pilotların virajda dışarıda kalarak kasıtlı olarak atak yapan pilotla temas yaşamayı tercih ettiklerini, bu sayede genişe acılıp temas yaşandığında haklı olabileceklerini soylediler. Leclerc, Verstappen ile olan mucadelesinde boyle bir duşuncenin asla olmadığını soyledi. Leclerc, "Acıkcası bu tur mucadelelerin resmi olması daha iyi, boylece herkes neyin ne olduğunu bilir. Ancak evet, artık pist ustundeki agresiflik seviyemizi biraz arttırabiliriz." dedi. İnternet Haber