Lewis Hamilton, Britanya Grand Prix’si oncesindeki sıralama turlarında, maksimum performansı elde etmesinin giderek zorlaştığını ve takım arkadaşı Valtteri Bottas’a gore aracının hızının kotuleştiğini soyledi. Hamilton, evindeki yarış oncesinde gercekleştirilen sıralama turlarında takım arkadaşı Bottas’ın sadece 0.006 saniye gerisinde kalmıştı. Beş kez dunya şampiyonu ve beş kez Britanya GP galibi Hamilton, cuma gunku antrenmanlarda aracının arka tarafındaki dengeden şikayetci olmuştu. Bugun ise İngiliz surucu, arac ayarlarının iyileştiğini ancak sıralama turları ilerledikce temposunu korumakta zorlandığını soyledi. “Arac ayarımız, yarış temposuna uyuyor. Dun gercekten bu ayarla tek turda zorlandım ve bunu geliştirmeye calıştım.” “3. antrenman seansında harika hissettiriyordu ve sıralama turlarının ilk seansında da harikaydı. Ancak seans ilerledikce daha kotuye gitti, dunku gibi oldu.” “Ayrıca ruzgar vardı ancak yarış temposu iyiydi ve arac ayarını fazla değiştirmek istemedim.” “Yarıştaki gucumuz oldukca iyi olmalı, ancak bu pozisyonumuza, ruzgara ve bircok diğer faktore bağlı.” şeklinde konuştu. Bottas, bu sezonki dorduncu pole pozisyonunu alırken, takım arkadaşı Hamilton uc pole pozisyonunda kalmış oldu. Mayıs ayındaki İspanya GP’den sonraki ilk pole pozisyonunu alan Bottas, “Benim icin en onemli şey, belirli koşullardaki saf yarış temposu. Her yıl bir şeyler oğreniyorsunuz ve calışırsanız hızlanıyorsunuz. Asıl konu, bu pole pozisyonlarını galibiyete donuşturmek.” dedi. GUNLUK GAZETELER
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Hamilton: Tempom, sıralama turlarında giderek “kotuleşti”