Max Verstappen, seans boyunca turboda gecikme sorunu yaşadığını ve bunun olmaması halinde pole pozisyonu icin mucadele edebileceğini soyledi. Red Bull pilotu cuma gunu 2019'daki en kotu cuma gununu gecirdiğini soylemişti ve durumdan memnun değildi. Bununla birlikte sıralama turlarında iyi bir gelişim kaydetti ve dorduncu oldu. Son yarışın galibi olan Hollandalı pilot, turbo sorunu olmasaydı pole pozisyonu icin yarışabileceğini soyledi. "Gercekten ne bekleyeceğimi bilmiyorum. Cuma gunu ve bu sabah pek de iyi değildi. Arac dengesizdi ve sıralama turlarında doğru dengeyi bulmayı başardık. Her şey yolunda gitti. Butun gun turbo gecikmesi sorunu yaşadım. Duşuk hızlı virajlarda başlangıcta istediğim guce sahip olamıyordum. Bu yuzden yapmak istediğim şeyi yapamadım. Bu acıdan biraz zaman kaybettim ama yine de pole pozisyonuna bu kadar yakın olmak iyiydi." "Sıralama turlarında aracımız gercekten gucluydu. Şimdi Mercedes ve Ferrari'ye olan mucadelenin nasıl olacağını gormemiz gerekiyor. Neler olacağını bilmiyorum ama cok yakınız." "Cuma gunu neyin yanlış gittiğini bilmiyorum ama arka taraftaki yol tutuşu surekli kaybettik. Farklı şeyler denedim, farklı arka kanatlar denedik ve bir turlu iyi bir denge yakalayamadık. Şimdi aracta bazı değişiklikler yaptık ve işe yarıyor gibi gorunuyorlardı." "Bugun turbodaki gecikmesinden oturu biraz zaman kaybettik. Bu biraz uzucu. Aksi takdirde pole pozisyonu icin savaşabilirdik. Motorda biraz daha fazla ayar gerekiyor, normalde bu ayarları hep doğru yapıyoruz. Bazı şeyleri değiştiriyorsunuz ve sorun kalmıyor." "Ayrıca bu hafta sonu virajlarla duzluk hızı arasında iyi bir uzlaşma yakaladık. Kanat ayarlarına bakarsanız, bu yıl biraz daha rahatız. Duzluklerde diğerlerinden cok da yavaş değiliz. Bunu yapmamıza rağmen yuksek hızlı virajlarda aracımız iyi calışıyor. Gecen yıl durum boyle değildi." GUNLUK GAZETELER