Sebastian Vettel, bu sene kendisinin ve Red Bull'un artık daha fazla puan kaybı yapmaması gerektiğini, şampiyonluk mucadelesi verdiklerini soyledi. Sezona etkileyici bir başlangıcın ardından Alman pilot, Brawn GP araclarının en buyuk rakibi olarak gorundu. Vettel şu anda takımının, daha buyuk duşunmesi gerektiğini duşunuyor. Vettel: "Her bir yarışta en fazla 10 puan alabilirsiniz. Her yarış, şampiyonanın bir parcası ve eğer bunun icin mucadele etmek istiyorsanız, her bir yarıştan azamisini elde etmelisiniz." "Şuphesiz şampiyonluk icin mucadele ediyoruz ve bu sene cok rekabetci bir araca sahibiz. Bu yuzden bunu kullanmalıyız. Ama hic bir zaman kolay olmaz. Kimse size gel de gec ve daha fazla puan al demez" Vettel'in sezon başı formu, Red Bull'da ilgiyi arttırdı ve takım sahibi Dietrich Mateschitz de Barselona'da sıralamalarda yerini alacak. Bunların sonrasında baskının artmış olmasına rağmen Alman pilot, fazladan zorlukları hoş karşılıyor. Vettel: "Herşeyden once bunun iyi bir şey olduğunu duşunuyorum. Cunku hedef bu. Her zaman azamisiyi elde etmek icin uğraşırsınız ama tabii ki hedef kazanmaktır." "Bu sene cok iyi bir konumdayız. HÂl cok gelişebilecğeimizi duşunuyorum. Daha onumuzde cok ama cok uzun bir yol var. Eğer şampiyonluk hakkında konuşuyorsanız, daha cok yarış var. Şimdiye kadar kimse icin henuz bir şey belli olmadı" "Şu anda benim icin senenin bu doneminde cok onemli olmasa da puan tablosuna bakarsanız, Jenson'un şu anda en iyi konumda olduğunu gorursunuz. Ama bir başka 4 yarışta herşey tamamıyla farklı olabilir, kim bilir?" Vettel ayrıca, Button'un soylediği 'artık en hızlı arac RB5' ifadesine katılmıyor. Vettel: "Evet, guclu bir aracımız olduğuna inanıyorum. Eğer ilk dort yarışa bakarsanız genel olarak Brawn GP, hÂl bizden bir parca hızlı. Bu yuzden şimdiye kadar en hızlı araca onların sahip olduğunu soyleyebilirim" "İlk uzun aranın ardından Avrupa'ya donduğumuzde kimin takılan yeni parcalarla bir adım one cıkacağını gormek ilginc olacak. Eğer butun takımlar doğru yonde birer adım atarsa, kimin iki adım attığı konu olur. goreceğiz" "Ama ilk iki yarışı da duşunuyorum, eğer hızımıza ve performansımıza bakarsanız, cok rekabetciydyik ve cok yakındık. Brawn'a yaklaşıyoruz" TRF1.NET
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel: "Şampiyonluk Mucadelesi Veriyoruz"