Marc Marquez, caylak Fabio Quartararo’nun bu sezonki performansını ovdu ancak Fransız surucunun “gercek baskıyla” henuz yuzleşmediğini belirtti. Petronas SRT surucusu caylak Quartararo, 2019’da Marquez dışında birden fazla pole pozisyonu elde eden tek isim durumunda ve kariyerinin ilk 9 MotoGP yarışında iki kez podyuma cıkmayı başardı. Marquez, Quartararo’nun Yamaha suruculeri arasında M1 motosikletinin “gercek potansiyelini gosteren” surucu olduğunu duşunuyor. Ancak Marquez, 20 yaşındaki surucunun caylak sezonunda beklentilere sahip olmamasının ona yardım ettiğini ve bunun gelecek senelerde değişeceğini soyledi. Marquez, “Bu, MotoGP icin harika bir surpriz, ancak rakipleri icin harika değil.” diyerek şaka yaptı. “MotoGP’deki ilk yılımda (2013) ben de oyleydim. Belki o, sezon oncesinde biraz daha zorlanmış olabilir ancak her yarış daha da iyiye gidiyor.” “Quartararo, Yamaha’yı iyi bir şekilde suruyor gibi duruyor ve motosikletin gercek potansiyelini gosteriyor.” “MotoGP’ye geldiğinden beri baskıyı iyi yonetiyor. 2013’te caylak yılımdaki gibi ve gercek baskıya sahip olduğumdaki gibi motosikleti surmediğim doğru.” “MotoGP’deki ilk senenizde gercek baskıya sahip olmuyorsunuz, cunku aldığınız butun sonuclar iyidir.” “Eğer podyumda bitirirseniz cok iyi bir sonuc almış olursunuz, ilk beşte bitirirseniz bu da cok iyidir. Baskı, kazanmaya ihtiyac duyduğunuzda ve herkes sizi kazanmanız icin zorlarken gelir.” Crutchlow: Motosiklet, Quartararo’nun performansına yardım ediyor Cal Crutchlow da Marquez’in duşuncelerine katıldı, ancak Quartararo’nun diğer caylak rakiplerine gore surulmesi kolay bir motosikletten faydalandığını da belirtti. Crutchlow, “Haklı olduğuma sevindim, cunku Bagnaia sezon oncesinde Sepang’da tur rekorunu kırdığında Quartararo’nun onu gececeğini ve en hızlı caylak olacağını soylemiştim.” “Buyuk bir yetenek olduğunu biliyorum, cok iyi, hakkını vermelisiniz. Harika suruyor. Pole pozisyonları elde etti, podyuma da cıktı, sonra bir daha cıktı. Son derece hızlı suruyor.” “Onu hic kucumsemek istemiyorum, cunku harika suruyor. Ancak onu başka bir motosiklete koyarsanız, bu kadar iyi olmayacaktır. Belki Suzuki ile iyi olur ancak başka bir yerde cok daha fazla sorun yaşar.” “Onemli olan, sonraki sene motosikleti daha fazla değiştirmeye başladığında, MotoGP’yi daha fazla anladığında işlerin nasıl gideceği.” “Şu anda sadece hızlı suruyor, ne olduğunu umursamıyor. Onun ureticisindeki diğer suruculerde gorebileceğiniz gibi ayarlar hakkında endişelenmeye başladığında, diğer insanların oyunlarından ve lastiklerde endişe etmeye başladığında işler cok daha zor oluyor.” “Ancak tum ovguyu hak ediyor, harika bir cocuk, gercekten iyi biri ve geleceğin buyuk yeteneklerinden biri.” şeklinde konuştu. İnternet Haber
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Spor Haberleri
- Marquez: Quartararo henuz “gercek baskıyla” yuzleşmedi