Adrian Sutil Force India'nın ilk puanlarını almaya hazırlanırken yarış dışı kalmasıyla buyuk hayal krıklığı yaşıyor. Riskli stratejinin işe yaramasının ardından yarışı yedinci sırada bitirmeye yakın olan Alman pilot 6 tur kala aracının kontrolunu kaybedip bariyerlere carparak yarış dışı kalmıştı. Sutil bu durumun kendisine Monako'daki kazayı hatırlattığını kabul etti. "Kendimi zor bir yarış icin hazırlamıştım ve boyle de oldu. Stratejimiz ile risk aldık ve erken bir pit stop yaptık. Ardından yağmur arttı ve aracı pistte tutmak zorlaştı. Bazen dorduncu beşinci viteste duzlukte bile kızaklama sorunu yaşıyordum aracı bu kadar uzun sure pistte tutabildiğimden şanslıydım." "Bu kadar odaklanıp yapabileceğine inandıktan sonra başaramamak, gercekten cok yazık oldu. Aynı duyguyu Monako'da da yaşamıştım. Boyle harika bir durumdayken aniden aracın kontrolunu kaybettiğine inanmak gercekten cok zor. Ama bunu aşmak zorundasınız. Bugun harika bir performans ortaya koyduk. Puan kazanmayı hak etmiştik ve takım icin uzgunum." Giancarlo Fisichella da yarışı 14. sırada tamamladı. İtalyan pilot lastiklerindeki aşınmadan şikayet etti. TRF1.NET __________________