George Russell, Williams'ın Almanya GP'deki lastik stratejisinin "yanlış olduğunu" ve cok daha iyi bir sonuc alma fırsatını teptiğini duşunuyor. George Russell, son guvenlik aracı doneminde, guvenlik aracı arkasındaki son turunda kuru zemin lastiğine gecen Lance Stroll'un onunde 13. sırada yer alıyordu. Stroll, yarış yeniden başladığında lastiklerini hemen doğru sıcaklığa getirdi ve orta gruptaki isimler lastiklerini değiştirip geciş lastiğine gecerken, kendisi liderliği aldı. Racing Point surucusu sonuc olarak yarışı dorduncu sırada tamamlarken, Stroll'den uc tur sonra pit stop yapan Russell, geride kaldı ve yarışı puansız tamamladı. Russell, yarışın hangi kısmında yanlış lastiği kullandığı sorusuna, "Muhtemelen yarışın coğunda! Yarışa geciş lastikleriyle başlamak istedim fakat yağmur lastikleriye başladık. İlk guvenlik aracında yağmur lastiklerinde kalmalıydık, fakat o zaman pite girip geciş lastiklerine gecmeliydik." "Yarışın son bolumunde kuru zemin lastiğine gecmek icin pite girmek istedim. Ama bir sebepten oturu pistte kaldık. Yine de takımın bu konudaki pozisyonunu ve neden bunu yaptığını anlıyorum. Boyle şeyleri cope atacak pozisyonda değiliz. Guvenlik aracı arkasında pite giren Lance'in onundeydik. O pit yaptı ve biz pit yapmadık. Sonunda ikinciliğe yukseldi. Yani yanlış bir secim yaptığımızın kanıtı bu oldu." yanıtını verdi. Russell, Williams'tan hangi lastikleri takmasını istediğini soylerken daha guclu davranması gerektiğini soyledi. "Arac her turlu koşulda kotuydu. En kotusu, son guvenlik aracında Lance'in onundeydik ve pite girip kuru zemin lastiğine gecebilirdik." "Pite girmek istedim ama muhtemelen takıma kuru zemin lastiklerini istediğimi soyleyecek kadar guclu değildim. Bazı sebeplerden oturu pistte kalmaya karar verdik. Sonrasında pite girdik, Lance ise ikinci oldu. Yani daha fazlası mumkundu." Yarışın ne kadar zorlu gectiği sorusuna ise, "Son derece zordu. Ama sanırım bizim icin cok zordu. Elbette herkes icin zorluydu, ama bizim icin her koşulda buz ustunde suruş gibiydi. Muhtemelen attığım 60 turun sadece ikisinde iyi hissettim. Her turda, her lastikte ve yarışın her bolumunde aracı surmek zordu." yanıtını verdi. İnternet Haber