Red Bull, Hockenheim'daki Max Verstappen ve Pierre Gasly'nin kotu startının Honda'nın cozmesi gereken bir haritalama sorunundan kaynaklandığını soyledi. Verstappen ve Gasly, durarak yeniden startta aşırı patinaja kaldılar ve bunun uzerine onemli sıralar kaybettiler. Red Bull takım patronu Christian Horner, durumun "korkunc" olduğunu soylerken, takımın neyin yanlış gittiğini oğrenmesinin son derece onemli olduğunu soyledi. "Gercekten korkunctu. Her iki aracta başlangıcta sorun yaşadı. Bu yuzden buna bakmamız gerekiyor." "Max hızla Mercedes'in arkasına gelmeyi başardı. Pierre daha da geriye duştu. Sonrası gelişmeyi başarsa da bir hata daha yaptı." Horner, başlangıctaki sorunun Red Bull mu yoksa Honda'nın haritalama sorunundan kaynaklandığı sorusuna, "Bence bu bir haritalama sorunuydu. Bunu duzeltmek icin Honda ile birlikte calışmamız gerekiyor. Avusturya'ya benzer bir şey olduğunu duşunuyorum. Bu yuzden bu durumda ne yaptığımızı anlamamız gerekiyor." yanıtını verdi. Pierre Gasly, yaşadığı sorunun Verstappen'den bile kotu olduğunu soyledi. "Evet, cok fazla patinaj vardı. Tum viteslerde durum aynıydı, bu yuzden biraz daha analiz yapmamız gerekiyor." "Şu anda adil olmak gerekirse tam olarak ne olduğu hakkında hicbir fikrim yok. Bu yuzden cok fazla yorumda bulunmak istemiyorum. Ama kesin konuşursak Max kotu bir başlangıc yaptı ve onun arkasında ben daha da kotu başladım." Horner, "İnanılmaz bir yarıştı. Sanırım Donington 93'e benziyordu." derken, Red Bull'un Verstappen'i orta lastiğe gecirme kararıyla hata yaptığını itiraf etti. "Pist kuru lastikler icin hazır gibiydi ve sarı lastiklere gecmeyi duşunduk, cunku o lastikle yarışı bitirebileceğimizi duşunduk." "Yumuşak lastiklerle ilgili endişelerimiz vardı. Yumuşak lastiğe gecen bazı takımları vardı, bazıları ise gecmedi. Sonrasında Max cıkış turunda bir hata yaptı, ama tutmayı başardı. Doğru lastikte değildi, ama bence yaptığımız tek hata buydu." Horner, Verstappen'in liderliği almasının ardından performansını kolayca yonettiğini ve galibiyete ulaştığını soyledi. Horner, "Sadece başını eğdi ve hem aracı hem de lastikleri yonetti. Adeta bir pazar gunu şoforu gibiydi." dedi.