Sebastien Ogier, gelecek sezonun sonunda Dunya Ralli Şampiyonası’ndan ayrılacağını doğruladı. Altı kez dunya şampiyonu Ogier, daha once yaptığı acıklamalarda da, mevcut Citroen sozleşmesinin WRC’deki son sozleşmesi olacağını belirtmişti ve carşamba gunu yaptığı acıklamada bu kararı kesin olarak doğruladı. Ogier, kariyerinde WRC’den sonraki aşamada 2021’de başlayacak olan Extreme E serisini dort gozle beklediğini soyledi. Fransız surucu, “Bunu bircok kez soyledim. İnsanlar bana sorup duruyorlar, belki de bana inanmıyorlar. Gelecek sene sonrasında WRC’de kalmak, planlarım arasında hic yer almadı. Citroen ile olan anlaşmam iki yıllıktı.” dedi. Ogier’nin Extreme E’deki elcilik rolu gectiğimiz ay acıklanmıştı. Ogier, serinin aracını yakın gelecekte test edecek ancak seride mucadele edip etmeyeceği belli değil. Ogier, “Extreme E’ye katıldığım icin mutluyum, cunku projedeki fikri sevdim ve seride yarışmak planlarım arasında yer alabilir, ancak şu anda sadece bunun kuruluşunda yer alıyorum. Şu anda kesin bir seride mucadele etme kararım yok.” dedi. Ogier şu anda WRC şampiyonluğunu korumaya odaklanmış durumda ve seri bu haftaki Finlandiya Rallisi’yle devam ediyor. Citroen surucusu, shakedown etabında lider Ott Tanak’ın 1.2 saniye gerisinde altıncı sırada yer aldı. Ogier, “Belki de Finlandiya’da mucadele etmek zaman gectikce daha zor oluyordur. Gencken riski daha az hesaplarsınız ve sadece olabildiğince hızlı surmeye calışırsınız. Her şey icin, geleceğiniz icin surersiniz. Cok fazla duşunmezsiniz.” “Cok hızlı bir shakedown ile ralliye başlamanız her zaman zordur. Bu sabah oldukca temkinliydim, yuksek hızlı bolumde kendini tamamen adamalısınız. Burası Finlandiya. Ancak bu ritmi bulduğunuzda, bir ralli aracını surmek icin daha iyi bir yer bulamazsınız diyebilirim.” dedi. Shakedown etabını Hyundai surucusu Thierry Neuville ikinci sırada tamamlarken, Neuville’in yeni takım arkadaşı Craig Breen ucuncu sırada yer aldı. İnternet Haber