Ferrari Formula 1 pilotu Sebastian Vettel, Almanya GP'de neredeyse ikinci sıraya mal olan hatanın en hızlı turu atmaya calışmasından kaynaklandığını soyledi. Sıralama turlarında soğutma sorunu yaşadığı icin zaman turu kaydedemeyen Sebastian Vettel, Almanya GP'de iyi bir yukselişle ikinciliğe yukselmeyi başarmıştı. Ancak Alman pilot son turda sekizinci virajda hata yaptı ve Daniil Kyyat'ın Toro Rosso'sunun hemen onunde piste geri dondu. Damalı bayrağı gorurken ikili arasındaki fark cok azdı. Macaristan GP oncesi konuşan Vettel, "Pist dışına taştım cunku en hızlı turu atmak icin zorluyordum ve işe yaramadı. Bu yarışta yaptığımız bir şey." "Limitleri zorlamaya calışıyorsunuz ve bazen ona yaklaşıyorsunuz. Bazen de cok yaklaşıyorsunuz." "Sanırım fazla yaklaşan tek kişi ben değildim. Ama neyse ki doğru yerde hata yaptım. Damalı bayrağı gorduğumuz icin mutluyum." dedi. Vettel, uc yarış boyunca podyuma cıkamamıştı ve Almanya GP ile bu olumsuz seriye son verdi. Ancak Vettel, Almanya performanslarından cok da memnun gozukmedi. "Son sıradan başlarsanız ve podyuma cıkarsanız, uzun bir yol kat etmişsinizdir. Ama genel olarak Hockenheim hafta sonundan mutlu olamayız cunku cumartesi gunu buyuk sorunlarla boğuştuk. Damalı bayrağı pazar gunu sadece bir aracla gorduk." "Umarım birkac hafta sonu veya ay sonra geriye bakıp 'evet, bu bir donuş olmaya başladığı andı' diyebiliriz." "Ama acıkcası hedefimiz galibiyet. Yeni ben de dahil olmak uzere tum takım diğerlerinden daha hızlı olduğumuzdan emin olmak adına projeye cok fazla caba sarf ediyor. Şu anda orada değiliz, şu ana kadar sezonun coğunda onlardan daha hızlı olamadığımız icin mutlu olamayız." Ferrari, Leclerc'in sorununu cozmek icin zamana ihtiyac duyuyor Vettel'in sıralama turlarında yaşadığı sorun cozulse de, Leclerc'in yakıt sistemi sorununun cozulmesi icin daha fazla zaman gerekiyor. Bununla birlikte Ferrari, sorunun bir daha ortaya cıkmasını beklemiyor. Motorsport.com'a konuşan Leclerc, bu sorunun tekrar yaşanmayacağından emin olup olmadığı sorusuna, "Her iki konuda da oldukca fazla analiz yapıldığına inanıyorum. Yani cozumler uzerinde calışıyoruz. Seb'in sorunu tamamen cozuldu fakat diğerinde biraz daha zaman gerekiyor. Ama neyin sebep olduğunu anladık ve bu yuzden bu hafta sonu bir daha olmayacağından eminiz." yanıtını verdi. Leclerc, Almanya'da yaptığı kazanın ardından yaşadığı duygunun Azerbaycan sıralama turlarındaki kadar buyuk olmadığını da soyledi. "Baku'den sonra kesinlikle şu anki gibi değildim. Benim acımdan Baku cok daha buyuk bir hataydı." "Hockenheim'da sonuca etkisi cok buyuktu. Muhtemelen Baku'ye kıyasla daha buyuktu cunku puan alamadık. Ama diğer tarafta şartlar cok, cok kotuydu." İnternet Haeber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vettel en hızlı turu atmaya calıştığı icin son turda hata yapmış