Max Verstappen'in geleceğiyle ilgili yoğun spekulasyonlar, nihayetinde pazar gunu sona erebilir. Helmut Marko, Consultant, Red Bull Racing, andMax Verstappen, Red Bull Racing Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing RB15 Max Verstappen, Red Bull Racing Max Verstappen, Red Bull Racing, Helmut Marko, Red Bull Racing Max Verstappen, Red Bull Racing, Pirelli Pole Pozisyonu odulunu alıyor Pole pozisyonu sahibi Max Verstappen, Red Bull Racing İtalyan Corriere della Sera da dahil olmak uzere yetkili kaynaklar; Mercedes, Ferrari ve Red Bull gibi ilk uc takımın surucu kadrolarında değişiklikler olabileceğini iddia ediyorlar. Fernando Alonso'nun ismi olası bir koltuk icin Red Bull ile anılırken, Lewis Hamilton'ın ise Ferrari'ye gececeği iddiaları bulunuyor. Şu anda Hamilton'un takım arkadaşının kim olması gerektiğini duşunen Mercedes'in ise Max Verstappen'le goruştuğu iddia ediliyor. Almanya'nın Motorsport-Magazin.com sitesi, Toto Wolff'un Hollandalı surucu Max' in babası Jos Verstappen ile Macaristan'da bir akşam yemeğinde buluştuğunu bildirdi. Red Bull'dan Dr Helmut Marko konuyla ilgili endişeli olmadığı konusunda ısrar etti. Marko, "Rahat bir durumdayız. Bay Wolff, Jos Verstappen ile yemeğe giderse, bu onu ilgilendirir. Max bizim surucumuz, Jos değil.” dedi. Soylentiler, 21 yaşındaki Verstappen'in menajerinin 2020 sozleşmesinde bir serbest kalma maddesinin varlığını doğrulamasıyla başladı. Avusturyalı yayıncı ORF'ye Budapeşte'de konuşan Marko, "Max yuzde doksan dokuz kalıyor." "Sadece yuzde bir ihtimalle bu işin olmayacağını duşunuyorum." dedi. ‘Serbest kalma’ maddesinin performansa bağlı olduğuna inanılıyor ve Verstappen, Red Bull anlaşmasını kolayca iptal etmek icin Pazar gunu şampiyonada ilk ucun dışında kalması gerekiyor. Marko, "Matematikte harika değilim, ama Sebastian'ın yarışı kazanması ve Max'in hic puan almaması gerekiyor." dedi. Ancak bu olsa bile Marko, Verstappen'in “kişisel nedenlerle" kalmak isteyeceğini duşunuyor. Daha sonra, Verstappen'in kendisinin de belirttiği gibi, 2021 tamamen farklı bir sezon. Verstappen: "Red Bull'da şampiyonluk kazanmak benim hedefim ve buna inanıyorum. Bir aile gibi. Ancak 2021'deki yeni kurallar şu anda herkes icin bir şuphe." "Gelecek ne mi getirecek? Bunu henuz ben de bilmiyorum." dedi. Corriere della Sera ayrıca hem Hamilton hem de Verstappen'in son zamanlarda Ferrari ile istişare yaptığını, ancak “kibarca” geri cevrildiklerini iddia etti. Ve Eski F1 surucusu Ralf Schumacher Sky Deutschland'a Verstappen'in Mercedes'te Hamilton ile takım arkadaşı olmaktan kacınması gerektiğini soyledi. "Mercedes'e gitmek Max icin sacma olurdu." İnternet Haber