Romain Grosjean, Haas'ın yarış temposunun pazar gunu icin endişe verici olduğunu kabul etti. Romain Grosjean, Haas F1 Romain Grosjean, Haas F1 Team VF-19, Sergio Perez, Racing Point RP19 Romain Grosjean, Haas F1 Team VF-19 Romain Grosjean, Haas F1 Team VF-19 Romain Grosjean, Haas F1 Team VF-19 Romain Grosjean, Avustralya'daki ilk yarışta kullanılan Haas VF-19 paketiyle dokuzuncu oldu ve yarışa ilk ondan başlama hakkı elde etti. Seans sonrası verdiği demecte Grosjean, bu durumda memnun olsa da yarışta durumun farklı olacağını işaret etti. "Yaşlı kadın bugun Q3'e kaldı! Başlangıcta biraz zorlanıyordu ama sonunda oraya girmeyi başardı. Onun ici adil ve zor bir hafta sonu oldu. Hockenheim'dakiyle aynı downforce'u kullanıyoruz cunku sahip olduğumuz en maksimum rakam bu." "Yeterli değil, bu gercekten zor. Q1 cok zordu, Q2'de işler biraz duzeldi ve Q3'te ise alabileceğimiz maksimum seviyeyi aldık." "Yarış icin endişe duyuyorum. Cok fazla downforce kaybediyoruz ve bu da lastikleri hayatta tutmayı zorlaştıran bir durum." "Bu gecişin zor olduğu bir pist ve yarın nerede bitirebileceğimizi goreceğiz." Kevin Magnussen ise ilk bolumu dorduncu tamamlasa da ikinci bolumde 15. olup elendi. "İlk bolumde dorduncu, ikici bolumde 15. olduk. Ne olduğunu bilmiyorum ama arac inişler ve cıkışlar yaşıyor. Aralık cok dar, Avusturya'da gorduğumuz uzere sıralama turlarında da durum bu. Orada Q1'de zorlanmıştım, Q2'de zorlanmıştım ve Q3'te beşinci olmuştum. Arac seanstan seansa aralığa girip cıkıyor. Şu anda durum zor. Q1 mukemmeldi ama Q2'de yol tutuş hic yoktu. Turumda az bir şey trafik vardı ama lastikleri doğru aralığa sokmayı etkileyecek kadar buyuk bir şey değildi. Bu seanslardan ders cıkarmaya ve durumu analiz etmeye calışıyoruz fakat durum zor. Bu yuzden yarın 15. başlıyorum ve bu gecişin zor olduğu bir pist." İnternet Haber