Robert Kubica, Macaristan GP sonrası verdiği demecte Williams'ın daha tutarlı bir araca ihtiyacı olduğunu soyledi. Robert Kubica, Williams FW42 Robert Kubica, Williams FW42, Sebastian Vettel, Ferrari SF90 Robert Kubica, Williams FW42 Robert Kubica, Williams FW42 Robert Kubica, Williams FW42 Robert Kubica, 20. sıradan başladığı yarışta pek varlık gosteremedi ve damalı bayrağı son sırada gordu. Polonyalı pilot yarış sonrası verdiği demecte yarışın kendisi icin zor gectiğini soyledi. "Yarış beklendiği uzere cok zordu. Tek pit stopla yarışı tamamlayabilmek icin lastikleri cok fazla korumaya calıştım. Aractaki duygu da harika değildi ama bunu bekliyorduk. Soyleyecek cok fazla şey yok." "Takımın gelişip gelişmediğini gormeliyiz. Elbette George iyi bir performans gosterdi fakat aracımız Hockenheim'dakiyle aynıydı ve Hockenheim'da buyuk bir ilerleme kaybetmiş gibi gorunmuyorduk." "Diğerleriyle aradaki fark bugun yine cok buyuk. Burada birkac aracın onunde sıralama turlarını tamamladı ve mucadeleye daha yakındı. Cok fazla caba gerektirmesine rağmen bunu devam ettirebilmemizi umuyorum. Aradan sonra tamamen farklı pistler olacak. Bu yuzden beklemeli ve aradan sonra farkı kapatıp kapatamayacağımızı gormeliyiz." Sezonun ilk kısmı sorulduğunda Kubica, "Karmaşıktı. Genel olarak aracın performansının otesinde ustesinden gelmemiz gereken şeyler var. Onları duzelttiğim izde veya daha fazla tutarlılık yakaladığımızda durumun cok daha kolay olacağını umuyorum. Umut ediyorum ki yılın ikinci yarısında bu acıdan daha iyi durumda olacağız ve en azından her hafta sonu tutarlı performans gostereceğiz. Bu da işleri daha kolay yapacak." "Her yerde gelişebilirsiniz ama soylediğim gibi birinci oncelik tutarlılık olmalı. Arac tutarlı olmaya başladığında biz de kendi acımızdan daha tutarlı olabiliriz. Kucuk detaylar uzerinde calışmak bu sayede daha kolay olacak." dedi. İnternet Haber