Verstappen, yarışı son uc tura kadar lider goturmesine rağmen surekli Hamilton’ın baskısı altındaydı ve Mercedes’in iki pit stop stratejisine gecmesiyle rakibine gecilmekten kurtulamamıştı. Ondeki ikilinin hızı o kadar iyiydi ki, Hamilton en iyi Ferrari aracına bir dakikadan fazla fark attı ve beşinci Carlos Sainz’a tur bindirdi. F1 motor sporları patronu Brawn, yarıştan sonra yaptığı acıklamada lider grup ile orta grup takımlarının arasındaki farktan memnun olmadığını tekrar vurguladı ve McLaren’in en hızlı dorduncu takım olmayı neredeyse kanıtladığını ancak buna rağmen tur yediklerini soyledi. Brawn, “Dort farklı takımdan dort farklı surucu iki kez tur yedi ve başka bir surucu de uc tur yedi.” “Hamilton ve Verstappen yarış boyunca savaştılar, hızları ilk turdan son tura kadar hayret vericiydi, ancak kazanmanın tek yolu da buydu.” “Ancak bu, ilk uc takım ile diğerleri arasındaki performansta buyuk bir ucurum olduğunu gosterdi.” “Bunu sıkca soyledim, ancak bu farkın kapanması gerekiyor. Bu, gelecek icin ana hedeflerimizden biri olmaya devam ediyor, FIA ile birlikte 2021 kuralları uzerinde calışmaya devam ediyoruz.” “Bu, iddialı bir hedef ve bir gecede olacak bir şey değil, elimizde sihirli bir değnek yok. Ancak kuralların uc ana bolgesi olan teknik, sportif ve finansal alanlar odak noktamız olmalı.” “Bu, sporun geleceği icin onemli ve hepimizin bu konuda anlaştığını duşunuyorum. Dinlememiz gereken taraftarların istekleriyle başladık, cunku bizim en onemli varlığımız onlar.” “Şampiyonluğa tekrar ulaşacak gibi gozuken Mercedes’teki arkadaşlarımı uzmek istemiyorum, ancak herkes şampiyonluk icin daha yakın bir savaş gormek istiyor.” “Bu sezon şu ana kadar yapılan 12 yarışın en az yarısında galibiyet mucadelesi yakın gecti ve sonuc kesin değildi.” “Her F1 taraftarı gibi ben de yaz arasının bitmesini ve Spa ile Monza yarışlarının başlamasını sabırsızlıkla bekliyorum.” şeklinde konuştu. İnternethaber
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Brawn: Macaristan, F1 gridindeki buyuk ucurumu gosterdi