Jack Miller, gectiğimiz hafta sonu gercekleştirilen MotoGP Cek GP'nin ıslak pist nedeniyle gec başlamaması halinde, kuru zemin lastikleriyle başlayan suruculerle ilk turun bowling oyunu gibi gecebileceğini soyledi. Yarıştan 20 dakika once yağan yağmur nedeniyle Cek GP yağmurlu yarış olarak acıklandı ancak pistin cok hızlı bir şekilde kurumaya başlaması nedeniyle yarış normal zamanında başlayamadı. Pistin ilk virajı ve son virajı ıslakken diğer kısımlarının kuru kalması, pilotlar icin riskli bir durum ortaya cıkardı. Bu yuzden yarış 40 dk gec başlatıldı ve bu surecte pistin tum bolumleri yeteri kadar kurumuş oldu. Pramac Ducati'den Jack Miller, "Dorna ekibine yarış startı ile ilgili kararından dolayı teşekkur etmem lazım cunku gridde rahat hissetmiyordum." "Hepimiz yarışcıyız ve hepimiz kuru zemin lastikleriyle cıkmak istiyorduk. Pistin % 95'i kuruydu. Ancak yerde cok fazla su birikintisi varken, gridde 23 motosiklet birden başlayacağımız icin kendimi guvende hissetmiyordum." "O şekilde başlasaydık bowling oyunu gibi olurdu. Bu yuzden karar nedeniyle teşekkur ediyorum." dedi. Aprilia'dan Aleix Espargaro, "Yarışa kuru zemin ya da ıslak zemin nasıl olduğu fark etmeksizin başlamamız gerektiğini belirten bir kural olduğunu biliyorum." "Ancak kural kitabında yer almasa dahi, pist ustunde tehlikeli bir durum varsa yarışı durdurmanın daha iyi olduğu kuralını da biliyorum. Bu yarış, duzluğun ve ilk virajın ıslak olması nedeniyle cok tehlikeliydi." "Yarış başlasaydı, ilk virajda 10 surucunun kuru zemin lastikleri nedeniyle kaza yapacağından emindim. 10 km/sa hızda ilerlerken gaza bastım ancak motosiklet hareket etmedi." "Kuru zemin lastikleriyle 300 beygir gucun nasıl olacağını duşunmeniz lazım. O şekilde suruş imkansız. Bu acıdan Dorna gercekten iyi bir karar verdi cunku durum kolay değildi." dedi. LCR Honda'dan Cal Crutchlow ise pek diğer suruculere katılmadı ve "Ben yarışın kuru zemin lastikleriyle o an başlamasına hazırdım. Başlamasını istiyordum." "Startta birkac surucu ile birlikte risk alabilirdim. Benimle birlikte Jack ve Marc da gercekten zorlayıp risk alırdı." "Benim başladığım noktaya gore bu ideal senaryo olurdu. Ancak sonuc olarak start ertelendi. Bu karar bana ait değildi." "Neden başlamadığımızı anlamadım. Evet, yarışa başladığımızda cok daha guvenliydi. Sonuc olarak yarıştık." "Yarışa başlasaydık, bazı suruculer kaza yapardı. Bu yuzden tum medya yarışın neden başlamadığını sordu. Siz sadece aksiyon istiyorsunuz." "Neden erken başlamadı anlamadım ancak biz daha az risk istiyoruz. Şampiyonayı bitirmek istiyorum, koprucuk kemiğimi kırmak değil. Bu acıdan iki senaryoyu da anlıyorum." dedi. İnternet Haber. __________________