Suzuki surucusu Alex Rins, gectiğimiz pazar gunu gercekleştirilen ve podyumu Jack Miller’a kaybettiği Cek GP’de arka lastiğinin patlamasından korktuğunu soyledi. Rins, Brno’daki yarışın buyuk bolumunu ucuncu sırada goturmuş ancak sondan ikinci turda Pramac Ducati surucusu Miller’a gecilip yarışı dorduncu sırada tamamlamıştı. İspanyol surucu, onceki iki yarış Assen ve Sachsenring’de kaza yapmasına rağmen Brno’dan memnun kaldığını, ancak ucunculuğu kaybetmesini arka lastiğin bitmesine bağladığını soyledi. Rins, “Yarış boyunca oldukca sıkıntı yaşadım. Başlangıcta sakindim, onumdeki Marquez ve Dovizioso ile birlikteydim.” “Bitime 11 tur kala arka lastikte sıkıntı yaşamaya başladım. Yol tutuş ve cekiş bulmak icin kerblerin uzerinden gitmeye başladım. Duzlukte patinajda kalıyordum ve vites yukseltmek durumundaydım.” “Bir noktada ‘Dikkatli ol yoksa lastik patlayacak.’ diye duşundum. Bu, daha once başıma gelmemişti.” “Ancak yine de iyi bir yarış oldu. İki yarış art arda kaza yaptıktan sonra dorduncu olmak iyi.” dedi. Rins ve Marquez, temastan sonra havayı yumuşattılar Rins ve Marquez, sıralama turlarında temas yaşamış ve her iki surucu de daha sonra yarış kontrole cağırılmıştı. Suzuki surucusu, Marquez’in rakip suruculere “hic saygı gostermediğini” ve ornek olarak 2011 Sepang’da neredeyse gorme yetisini kaybettirecek kazasını gosterdi. Rins daha sonra yaptığı acıklamada, “İnsan gibi yuz yuze konuştuk. Yarış kontrol bize ne olduğunu sordu ve biz de onlara olanları acıkladık.” “Sonunda ozur diledim. Onun goruşuyle ilgili soylediklerimi, anın sıcaklığında soylemiştim ve herkes bunu yapabilir.” “Bunun hakkında konuştuk ve iyi bir şekilde anlaştık. Onun kardeşi Alex ile cokca zaman gecirdim (Moto3’te takım arkadaşıydılar) ve kendisiyle bile gecmiş yıllarda zaman gecirdim, yani sorun yok.” ifadelerini kullandı. İnternet Haber