Bottas: "2020 icin B ve C planım var"
Spor Haberleri0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Bottas: "2020 icin B ve C planım var"
-
17-10-2019, 13:17:07Valtteri Bottas, Mercedes'ten gonderilmesi halinde elinde alternatifler olduğunu soyledi. Valtteri Bottas'ın gecen yıl imzaladığı 1 yıllık anlaşma bu yılın sonunda doluyor ve Mercedes'in sozleşmedeki 1 yıllık opsiyonu kullanıp kullanmayacağı belirsizliğini koruyor. Mercedes temelde Esteban Ocon ve Bottas arasından bir secim yapacağını acıkladı. Ocon'a ilgi gosteren Renault ve Haas gibi takımlar bulunuyor. Ancak bu takımların hicbirisi Fransız surucuyu tek yıllığına getirmek istemiyor. Eğer Mercedes, Bottas'ı secerse Ocon en azından birkac yıl boyunca takıma katılamayacak veya hatta Fransız surucu programdan tamamen ayrılıp tamamen başka bir takımın pilotu haline gelecek. Konu hakkında konuşan Toto Wolff, "Bu Esteban ve Valtteri arasındaki bir secim. Surece pazartesi başladık ve hic kolay değil." "Valtteri kotu yarışlar gecirdi ancak tum verilere bakacağız ve onun lehine ya da aleyhinde olan konuları goz onunde bulunduracağız. Esteban genc bir adam ve şansı hak ediyor. Ama Lewis'e karşı mucadele etmek hic de kolay olmayacak. Bu cok zor bir karar." dedi. Bununla birlikte Bottas, Mercedes'ten ayrılırsa B veya C secine sahip olduğunu soyledi. "Endişeli değilim. Elbette bu durumdaysanız ve gelecekte Formula 1'de devam etmek istiyorsanız, B planına ve hatta C planına sahip olmanız gerekiyor." "Elbette ben de bir şeyler duşunuyorum. Bir şeyler hakkında konuşma yapıyorum ve farklı planlar yapmak guzel bir şey." "Takımdan bunun hakkında bir şeyler duymak istediğim sır değil. Ama şimdilik sadece bekleyeceğiz." Bottas'ın Mercedes'ten ayrıldıktan sonra gridin onunde kalmak isteyeceği sır değil. Ferrari'de Sebastian Vettel'in emekliliği halinde İtalyan takım Bottas icin bir secenek haline gelebilir. Fakat asıl secenek, Max Verstappen'in yanında puanlar toplayacak birisini isteyen Red Bull ya da Daniel Ricciardo'nun takım arkadaşının kim olacağı konusunda kararsız kalan Renault olabilir. Fakat Fransız uretici zaten Daniel Ricciardo'ya yıllık buyuk miktarda para verdiği icin Bottas'a benzer rakamlar vermek istemeyebilir. Bu iki secenek dışında geriye sadece Haas, Alfa Romeo ve Williams kalacak. İnternet Haber. __________________