Honda Motor: 'Ciddi bir alıcı yok'
Spor Haberleri0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Honda Motor: 'Ciddi bir alıcı yok'
-
17-10-2019, 13:15:23Japonya'daki Honda Motor yonetimi, Honda Racing takımı icin "hicbir ciddi alıcı" goremediklerini acıkladı. Honda CEO'su Takeo Fukui bugun, Tokyo'daki yonetim kurulu toplantısı sonrasında basına yaptığı acıklamada, Aralık ayında satışa cıkarılan takıma alıcı bulma konusunda cok az bir mesafe katedildiğini soyledi. Fukui, "Cok ceşitli teklifler var ancak bunlar arasında ciddi herhangi bir alıcı goremedik. Satış surecinin zorlu geciyor" dedi. F1 patronu Bernie Ecclestone'un takım patronları Nick Fry ve Ross Brawn'a yaptığı 100 milyon sterlinlik kurtarma teklifinin reddedilmesinin ardından gelen yonetim kurulu acıklaması takımın geleceği konusundaki umutlara onemli bir darbe olarak değerlendiriliyor. Ecclestone dun yaptığı acıklamada, "Takımın yoneticilerin elinde kalmasına yardımcı olmaya calıştım. Yaptığımız teklifi kabul etmeliydiler. Cunku onlar icin cok iyi bir teklifti. Boylece takımda tam koruma elde edeceklerdi. Ancak, kendileri birşey yapmak istediler. Şimdi yapabileceğimiz tek şey ummak ve dua etmek" diye konuşmuştu. Takımın satışı icin zaman azalırken, Honda'nın motor tedarikcisi olacak Mercedes-Benz'in de, anlaşma icin, yeterli finansal garantinin sağlanmasına yonelik verdiği son sure bugun doluyor. Honda Racing ise satış goruşmelerine ilişkin haftalardır suren sessizliğini korumayı surduruyor. Takım sozcusu gectiğimiz hafta yaptığı acıklamada, Melbourne'de gridde olacakları konusunda iyimser olduklarını ifade etmekle yetinmişti. TurkiyeF1.com __________________